Estébák Babiš? Zlatuška vyhrožoval oběšením, Pilný odchodem z ANO. A Topolánek se královsky baví

Praha – Slovenský soud v obnoveném líčení zamítl žalobu českého premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), že je neoprávněně veden v archivních svazcích někdejší československé tajné policie StB jako agent. ´Tento fakt se stal terčem vtípků celé řady osobností českého politického života.

Ke kauze se vyjádřil například expremiér a neúspěšný kandidát na prezidenta Mirek Topolánek. „No není tohle konečně přiznání? "Budeme žalovat až do smrti“ uvedl Babiš Mf Dnes která patří do jeho svěřenského fondu. A co na spolupráci s STB(ákem) říkají ministři @RPelik a @SlechtovaKarla ? Makáme! Jinak to rozvrácení justice, soudů a armády nestihneme...“ rýpnul si do Babiše a jeho ministrů Topolánek.

„Pro Babiše jediné čestné řešení: tvrdil že agentem StB nebyl, dle soudu však evidován oprávněně. Implikace: byl a lhal. Premiérem by být neměl dokud u Evropského soudu pro lidská práva své jméno neočistí. Měl by jako Kaczynski řídit premiéra, ministry ANO z pozadí. Jenže Kaczer je formát," zdůraznil český politik, publicista, politický komentátor Roman Joch. 

Michal Bláha, internetový podnikatel a autor služby Hlídač státu, pak na twitteru připomněl dřívější slova některých členů a poslanců hnutí ANO o situaci, že by se potvrdilo, že byl Andrej Babiš v StB. „Tato možnost je natolik vyloučená, že vám můžu slíbit, že se oběsím, pokud se to prokáže," řekl v prosinci 2013 v Hyde Parku Jiří Zlatuška (poslanec ANO 2013-17).

"Babiš je čestný člověk a věřím mu víc než svazkům, které na něj vedla StB," řekl Martin @komarek2 Komárek Reflexu. pic.twitter.com/gnY67tMDt9

— Michal Blaha (@michalblaha) 13. února 2018

„Pokud by se objevily důkazy, že pan Babiš spolupracoval s StB, nemohl bych v hnutí zůstat, musel bych odejít. Ukázalo by se totiž, že nám lhal. Ale opravdu si nemyslím, že se to stane," řekl dne 12.11. 2013 Ivan Pilný, zmocněnec pro oblast digitálního vzdělávání na MŠMT.

Bláha připomíná také to, co řekl novinář a do roku 2017 poslanec Martin Komárek.„Babiš je čestný člověk a věřím mu víc než svazkům, které na něj vedla StB," řekl Reflexu.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš StB Mirek Topolánek Roman Joch Michal Bláha (EET) Ivan Pilný Jiří Zlatuška Martin Komárek

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Donald Trump ve vězení. Co by se stalo, kdyby ho soud odsoudil?

Americká tajná služba má za úkol chránit prezidenta, ať už se nachází v Oválné pracovně nebo na bojišti v zahraničí. Ale co chránit exprezidenta ve vězení? To je situace, která dosud nemá obdoby, uvádí americký deník New York Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy