Kvůli ČT to znovu vře? Hloupě lžete. Promluvím si s Vaším ředitelem, udeřil na novinářku Zimola. A pak se zapojil i Kalousek

Praha - Kolem České televize (ČT) je rušno. Prezident Miloš Zeman veřejnoprávní stanici kritizoval ve svém čtvrtečním inauguračním projevu. umělci mu útok vrátili v sobotu při vyhlašování výsledků ankety Český lev. Do kritiky ČT se pustil i sociální demokrat Jiří Zimola. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

K politikům, kteří kritizují Českou televizi, se přidal i statutární místopředseda ČSSD Zimola. „ČT má dlouhodobě problémy, které se musí začít řešit systémově. Televize je ještě stále velmi silné a vlivné médium a hranice veřejnoprávnosti je velmi tenká. Pokud se vnitřní problémy ČT nebudou řešit, k ohrožení demokracie nakonec může skutečně dojít, varoval na twitteru.

Na jeho slova ale obratem zareagovala novinářka Darina Vymětalíková z redakci zpravodajství ČT .„Jé a když byl na Lipně OH park, tak to jste se pěkně lísal. Víte, mě už je milejší Ovčáček než vy, protože ten je alespoň konzistentní. Darina Vymětalíková

Zimola si ale posteskl, že je škoda, že si nebyla ochotná sehnat informace. „Spolupráce s ČOH byla bezvadná a žádné lísání s ČT nebylo. Škoda, že hloupě lžete a bez důkazů obviňujete, škodíte tím sobě i instituci, pro kterou pracujete,“ nařkl novinářku politik. „Já jsem si informace sbírala přímo na místě v srpnu 2016, protože jsem z OH parku moderovala ČT studio. A ano, spolupráce byla bezproblémová. Tehdy jsme ještě neměli 'vnitřní problémy', nebo už jo?“ opáčila Vymětalíková.

„Bezva. Akorát jsme tam spolu ani jednou nemluvili a o 'lísání' nemůže být řeč. Nebo mi chcete něco připomenout? Jsem rád, že jsme si to vysvětlili,“ zlobil se Zimola. „Ne, nemluvili, já se snažím s politiky nemluvit. Ale mluvila jsem s ostatními okolo-tehdy ještě panovala s prací ČT spokojenost. A tak se ptám, co se za rok a půl změnilo? A ať tu nemluvíme obecně, pojďme pojmenovat ty 'vnitřní problémy'? Jaké konkrétní vnitřní pr. máte na mysli?“ nenechala se odbýt pracovnice ČT.

Její slova Zimolu zaujala. „Vy se snažíte s politiky 'nemluvit, abyste je pak zpovídala na sociální síti. Zvláštní způsob současné komunikace. Víte, já tuhle hru s Vámi hrát nebudu, rád si o tom promluvím s Vaším panem ředitelem. Hezký víkend!“ ukončil konverzaci sociální demokrat.

Milá komunikace s dámou : "Promluvím si o tom s Vaším panem ředitelem." Budete chtít kleknout na něj, nebo na paní redaktorku? A vezmete to přes vnitro, přes berňák, nebo přes radu ČT? A co na to pan prezident? Váš útok na ČT je špinavá práce pro Zemanovu a Babišovu vládu. https://t.co/x0A6dgq3bS

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 9. března 2018

Této „výhrůžky“ si všiml i šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. „Milá komunikace s dámou: 'Promluvím si o tom s Vaším panem ředitelem.' Budete chtít kleknout na něj, nebo na paní redaktorku? A vezmete to přes vnitro, přes berňák, nebo přes radu ČT? A co na to pan prezident? Váš útok na ČT je špinavá práce pro Zemanovu a Babišovu vládu,“ pustil se do Zimoly Kalousek.

Související

Jiří Zimola

Další propadák krajských voleb. Proč neuspěla Zimolova Změna 2020?

Ani ne dvě procenta hlasů získala v krajských volbách Změna 2020, politický subjekt sestavený z lidí kolem bývalého jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly. Lídr Změny 2020 Stanislav Mrvka čekal v krajských volbách lepší výsledek. ČTK řekl, že příčin nízkého zisku 1,91 procenta hlasů bylo několik.
Volby, ilustrační foto

Volební průzkum: ČSSD uspěje jen ve třech krajích, straně zavařil Zimola

Podle stranických průzkumů, které si zadala sociální demokracie, by ČSSD do krajských voleb překročila pětiprocentní hranici v Jihočeském a Pardubickém kraji a na Vysočině. V jižních Čechách by mohla získat mezi sedmi a deseti procenty. Kvůli novému hnutí Změna 2020, za nímž stojí bývalý hejtman Jiří Zimola, odchází z jihočeské ČSSD desítky členů. Novinářům to dnes řekli zástupci ČSSD.

Více souvisejících

Jiří Zimola Darina Vymětalíková Miroslav Kalousek Česká televize

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy