Policie odložila Horáčkovo trestní oznámení na Ondráčka

Praha - Policie odložila trestní oznámení Michala Horáčka na komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který během kampaně před lednovými prezidentskými volbami v rozhovoru pro náš server obvinil Horáčka ze spolupráce s StB.

Trestní oznámení kvůli pomluvě podal Horáček počátkem roku. Reagoval tak na rozhovor s Ondráčkem, který v polovině prosince zveřejnily Eurozprávy.cz. Komunistický poslanec v něm mimo jiné řekl, že "Horáček je podle dostupných informací bývalý vekslák a spolupracovník StB s krycím jménem Sázkař". Horáček jakoukoliv spolupráci s komunistickou tajnou policií odmítl.

Horáček už od obdržel písemné rozhodnutí o odložení trestního oznámení. Podle Horáčka dokument uvádí, že Ondráček lhal a jeho tvrzení o spolupráci Horáčka s StB se nezakládá na pravdě. "Policie však říká, že jeho vyjádření je jednak emocionální, a jednak každý racionálně myslící člověk může zjistit, že jsou jeho tvrzení nepravdivá," řekl Horáček České televizi.

Policie proto Horáčkovi doporučuje, abych se s žalobou obrátil na civilní soud. "To také učiním, protože se nadále domnívám, že se pan Ondráček dopustil pomluvy a zveřejnil nepravdivý údaj, který mohl vážnou měrou ohrozit mou vážnost u spoluobčanů," vysvětlil Horáček.

Související

Michal Horáček

Horáček: Je důležité, že Pavel vítězí s výrazným odstupem

Je důležité, že prezidentský kandidát Petr Pavel vítězí s výrazným odstupem, řekl ČTK textař Michal Horáček, který dnes přišel Pavla podpořit do jeho štábu v pražském Foru Karlín. Věří tomu, že Pavel projeví respekt vůči všem občanům České republiky. Senátor Pavel Fischer ocenil zvolení člověka, "za kterého se nebudeme muset stydět". 

Více souvisejících

Michal Horáček Zdeněk Ondráček prezidentské volby 2018

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy