Klusův bojkot se šíří? Přidávají se další umělci a Ovčáček už komentuje

Praha – Zpěvák Tomáš Klus Už v tom není sám. K bojkotu médií patřících do mediální společnosti MAFRA Andreje Babiše a akcí financovaných dalšími firmami z koncertu českého premiéra se přidaly o víkendu i další osobnosti. Kromě hudebníků se začínají ozývat také herci. Jejich prohlášení ostře okomentoval také mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček.

Klus a další umělci se rozhodli, že už nebudou nikdy poskytovat rozhovory médiím patřícím Andreji Babišovi. Taky už nebudou vystupovat na akcích, které Babiš nebo jeho firmy nějak financují.

K tomuto rozhodnutí dospěl Klus během akce Colours of Ostrava, mezi jehož hlavní partnery patří i Agrofert. Poukázal mimo jiné na to, že na festivalu hrají i hudebníci, kteří pak tvrdí, jak je Babiš špatný.

Mezi těmi, kteří letos na festivalu vystoupili, byla byla i skupina MIG 21. Zřejmě to ale bylo naposledy. Její frontman a herec Jiří Macháček totiž následně podpořil bojkot Babiše. „Ahoj milej Kluse! Tak se ti chci pochlubit, jak jsem zpíval na Colours, mimochodem skvělej koncert to byl, lidi úžasný a vůbec,“ napsal zpěvák Klusovi. Pak si prý ale všiml, co písničkář zveřejnil – a dal mu za pravdu.

„Takže jsem se rozhod, že tě v tom bojkotu samotnýho nenechám a jdu do toho s tebou,“ podpořil Kluse frontman skupiny Mig 21. Podle něj totiž dávají Klusova slova smysl. „Máš pravdu, nejde to dohromady – stydět se za člověka a přitom vystupovat v jeho médiích nebo někde, kde si vzali jeho prachy,“ dodal Macháček.

„Nejsi v tom sám a doufám, že nás bude ještě víc! Na Coloursech do doby, než buď Babiš odejde z politiky, nebo je přestane sponzorovat, hrát nebudeme,“ postavil se na Klusovu stranu zpěvák Matěj Ruppert ze skupiny Monkey Business. Doplnil, že to stejné platí i pro Babišova média.

Ozvala se i herečka Iva Pazderková. „Chci být důsledná a děkuji ti za motivaci a inspiraci," píše se v její zprávě. I ona posle svých slov bude do budoucna odmítat rozhovory pro všechna média spojená s Babišem a zároveň nebude vystupovat na akcích, které bude tento politik nějak financovat. 

Klusova slova i slova Macháčka následně sdílela třeba také herečka Aňa Geislerová, která se v minulosti netajila svým negativním názorem na Andreje Babiše.

Z počtu umělců, kteří zastávají tento názor, má radost nejen Klus, který zprávy od umělců zveřejnil, ale i jeho manželka Tamara. „Když nám dojde, že spolu můžeme změnit daleko víc, než každý sám za sebe... ale zároveň u sebe musíme začít,“ komentuje slova Macháčka a dalších Tamara Klusová.

Radost naopak nemá mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. „Souhlasím z jedním z diskutujících: Mohli by se sejít v Národním divadle a v přímém přenosu ČST podepsat ANTIBABIŠ. A samozřejmě odsoudit zaprodance a samozvance!“ rýpnul si do umělců Ovčáček.

Související

Michael Žantovský

Žantovský zahájil kampaň za návrat do Senátu. Chce oživit odkaz Václava Havla

Symbolicky v den výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy dnes zahájil kampaň za návrat do Senátu diplomat, překladatel a ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský. V Praze 5, kde po 18 letech znovu kandiduje, uctil minutou ticha památku obětí invaze vojsk někdejšího sovětského bloku, která v roce 1968 překazila demokratizační proces známý jako pražské jaro.

Více souvisejících

Tomáš Klus Skupina MonkeyBusiness Matěj Ruppert (zpěvák) Jiří Macháček Skupina MIG 21 Iva Pazderková Aňa Geislerová Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

včera

včera

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

včera

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy