Krndo, přestaň ničit Prahu. Jsi horší než povodně, naštvala se známá herečka

Praha - Pražská primátorka Adriana Krnáčová se postarala o rozruch, když naznačila, že by jí nevadilo vyškrtnutí Prahy ze seznamu světového dědictví UNESCO. na její slova ostře zareagovala herečka Aňa Geislrová.

„Krndo! Jsem ráda, že se jmenuješ tak, jak se jmenuješ, protože nemusím být vulgární, ale buď tak laskavá a už přestaň ničit Prahu! Povodně se proti tobě jeví smysluplně - a možná stejně jako po nich i po tvým odchodu Praha ožije.. ale už dej fakt svý ruce pryč, Krndo!“ vyzvala Krnáčovou herečka Aňa Geislerová.

Herečka reagovala na zprávu o kritickému dopisu, který poslal Výbor světového dědictví UNESCO do Prahy. Pražská primátorka Krnáčová, jejíž snahu změnit památkový zákon ve prospěch developerů zarazili zastupitelé, nemá eventuální vyškrtnutí Prahy ze seznamu světového dědictví za tragédii. Další politici ale naopak mluví o možné obří mezinárodní ostudě.

Český režisér Jan Hřebej obratem varoval, že brzy může být ještě hůř. „Dnes jsem zažil na vlastní oči v panelové diskusi kandidátů na pražského primátora pana Stuchlíka, a musím zodpovědně říct: lépe si Andrej Babiš vybrat nemohl. Ostatním chci říct svůj názor, že paní Krnáčová je proti panu Stuchlíkovi Bloomberg, T. Kollek a W. Churchill dohromady,“ přisadil si filmař.

Související

Adriana Krnáčová

Praha se zbaví "chytrých laviček" z dob Krnáčové, stály dva miliony

Pražský magistrát se zbaví desítky tzv. chytrých laviček, které byly instalovány za minulého vedení města pod vládou primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Důvodem jsou vysoké náklady na provoz. Lavičky město bezplatně dá např. radnicím městských částí. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město testovalo deset laviček a zaplatilo za ně téměř dva miliony korun.
Adriana Krnáčová

Babišovi věřila, pak ji zklamal. Krnáčová promluvila o angažmá v hnutí ANO

Bývalá primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová je patrně zklamaná. Původně byla přesvědčená, že ANO je protikorupčním hnutím. Vzápětí se ale setkala s tvrdou realitou. Jakmile odešla z vrcholné politiky, napsala knihu Zpupnost, s jejímž hlavním hrdinou sdílí fakt, že se nechali zlomit ke vstupu do politiky.

Více souvisejících

Adriana Krnáčová Aňa Geislerová Jan Hřebejk

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 52 minutami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy