Obchoduje poslanec SPD s chudobou? Volný se drsně pohádal s kolegou ze Sněmovny

Mnozí považují poslance hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Lubomíra Volného za značně kontroverzní postavu, Po páteční ostré hádce ve Sněmovně, pak někteří znovu vytáhli starší informaci, podle kterých patří mezi ty, jenž obchodují s chudobou.

Poslanci se v pátek v Poslanecké sněmovně hlasitě dohadovali kvůli  vyhošťování cizinců. Jednu z hlavních rolích ve vyhrocené diskuzi hrál poslanec Volný. Výzvy k tomu, aby si to s ním politici "šli vyřídit ve", ale nebyly to jediné, čím na sebe poslanec SPD v poslední době upozornil. 

„Pan poslanec @lubomir_volny přislíbil ukončit svůj obchod s chudobou, pokud ho někdo na plénu za obchodníka s chudobou označí. Vzhledem k tomu, že jsem k tomu byl jmenovitě vyzván a učinil jsem tak, pevně doufám, že svůj slib splní,“ rýpnul si po pátečních hádkách ve Sněmovně pirátský poslanec Mikuláš Peksa do Volného.

Poslanec SPD si to ale nenechal jen tak líbit. „Prosím o Vaše telefonní číslo. Slíbil jsem, že ukončím svou charitativní činnost a další dezinformátor, který mě obviní se bude muset postarat o mé nájemníky. Jste to Vy. Potřebují na Vás kontakt. Děkuji,“ vzkázal Pirátovi poslanec a šéf moravskoslezské SPD, který pronajímá chudým rodinám byty v ostravské vyloučené lokalitě Zadní Přívoz.

Pirát se ale jeho slov nezalekl. „Telefonní číslo na mě je veřejně dostupné na webu, googlete, kolego, jistě jste toho schopen. Ty nebohé lidi, prosím, instruujte, ať s sebou vezmou nájemní smlouvy a fotografie bytů, kde jste je nechal bydlet. Bude se to hodit,“ odvětil Volnému Peksa.

„V pořádku. To nebude problém. Zavazujete se tedy zajistit jim bydlení za minimálně stejných podmínek? Nebo jste pouze typickým pirátským pokrytcem?“ zajímalo Volného.

S radostí.Přidám pár fotek před a po ;)Nezapomeňte všem novinářům také sdělit, že se o mé bývalé nájemníky postaráte, protože jste veřejně přijal mou veřejnou výzvu;).Vaši kolegové ve vedení města jim obecní byty odmítají přidělit, proč?Je to na Vás osobně, milý kolego ;).

— Lubomír Volný (@lubomir_volny) 5. února 2019

Podle zjištění médií Volný vlastní v Ostravě dva domy, kde bydlí zejména Romové, od nich pak vybírá vysoký nájem. Kritici poukazovali na fakt, že SPD má sice v programu bod týkající se zamezení zneužívání sociálních dávek, ale že Volný díky svému byznysu přímo "parazituje" na státních sociálních dávkách. To ale Volný odmítá. 

Související

Lubomír Volný

Volný dostal u soudu za šíření poplašné zprávy o ivermektinu podmínku

Obvodní soud pro Prahu 7 dnes uložil bývalému poslanci Lubomíru Volnému (Volný blok) dvouletý podmíněný trest za šíření poplašné zprávy. Podle obžaloby na sociálních sítích uvedl, že kvůli diskriminační kampani proti léku ivermektin mohou zemřít lidé. Volný vinu odmítá. V závěrečné řeči prohlásil, že je nadále přesvědčen o pravdivosti informace. Proti verdiktu se na místě odvolal.
Lubomír Volný

Volný u soudu odmítl, že by kvůli ivermektinu šířil poplašnou zprávu

Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) dnes u soudu odmítl obžalobu ze šíření poplašné zprávy o léku ivermektin. Uvedl, že dostal informace o diskreditační kampani proti přípravku, kvůli které mohou lidé i zemřít. Odmítl se však vyjádřit k tomu, zda takové zprávy následně zveřejnil na sociálních sítích.

Více souvisejících

Lubomír Volný (SPD) Mikuláš Peksa (Piráti) ubytovny

Aktuálně se děje

před 37 minutami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 2 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy