Návrat známé tváře? Ivan Langer je ve vedení olomoucké ODS

Bývalého místopředsedu ODS a ministra vnitra Ivana Langera dnes regionální sněm ODS zvolil do vedení krajské organizace strany v Olomouckém kraji. ČTK to řekl předseda regionální rady ODS v Olomouckém kraji Michal Zácha. Langer se ve vysoké politice přestal angažovat po neúspěchu ve sněmovních volbách v roce 2010 a nyní by měl olomoucké ODS jako člen regionální rady pomoci například s organizací předvolebních kampaní.

Dvaapadesátiletého Langera do regionální rady ODS v Olomouckém kraji navrhlo oblastní sdružení ODS v Olomouci. "Ivan Langer se stal řadovým členem regionální rady. Není to žádná politická funkce. Je to manažerská funkce. Ivan Langer nekandiduje do žádné politické funkce ani na obci, ani na kraji, ani v celostátní politice," řekl ČTK předseda olomouckého oblastního sdružení ODS a náměstek primátora Martin Major (ODS).

Langer má podle Majora velmi dobré manažerské schopnosti, které může olomoucká ODS zužitkovat například před nadcházejícími krajskými i parlamentními volbami. "Myslím, že nám může být přínosný. Ivan Langer byl předsedou celostátního volebního štábu, takže s volebními kampaněmi má dalekosáhlé zkušenosti. Takže věříme, že využijeme tohoto jeho potenciálu," dodal Major.

Langer byl v letech 1998 až 2002 a 2004 až 2010 místopředsedou strany, od června 1996 do voleb v roce 2010 poslancem. Od září 2006 do května 2009 byl Langer v obou vládách Mirka Topolánka ministrem vnitra. Po neúspěchu ve volbách v červnu 2010, kdy se nedostal do Sněmovny a následně skončil i ve vedení ODS, se z vysoké politiky stáhl. V listopadu 2012 se ještě neúspěšně pokoušel o zvolení do výkonné rady ODS.

V roce 2015 policie při akci Vidkun Langera několik hodin vyslýchala. Kriminalisté ho zadrželi s dalšími lidmi, které prověřují pro údajnou korupci a zneužití pravomocí. Policisté při domovní prohlídce v bytě bývalého ministra vnitra zabavili dokumenty a počítač. Langerovy dokumenty ale podle advokátní komory souvisely s výkonem jeho advokátní praxe, komora je odmítla kriminalistům vydat. Langer nepatří mezi čtyři obviněné v kauze Vidkun.

Související

Je symbolické, že v době, kdy ÚSTR strádá a chátrá, tak se do čela kabinetu dostal agent komunistické tajné policie a bývalý člen KSČ, řekl bývalý ministr Ivan Langer (vpravo) na křtu knihy Vetřelci na vnitru, kterou napsal poslanec Pavel Žáček o projektu Otevřená minulost, za nímž právě expolitik stojí. Rozhovor

Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Bojím se, že jsme si ani za jeho vládnutí nesáhli na dno, říká Langer

Bývalého ministra vnitra a informatiky Ivana Langera vůbec nepřekvapuje, že se premiér Andrej Babiš a jeho hnutí ANO těší tak obrovské podpoře některých lidí, i když ministerský předseda čelí řadě problémů a skandálů. „Andrej Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Jasně řekl, že za jejich životní a osobní neúspěch nemohou oni sami, ale jsou za něj odpovědní členové minulých vlád, kteří zde kradli a zničili tuto zemi. A slíbil jim jakousi odplatu, která spočívá v tom, že on tady vše napraví. Jeho voliči na takovou rétoriku slyší,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz Ivan Langer, který je stále členem ODS.

Více souvisejících

Ivan Langer ODS

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 7 hodinami

Vážná nehoda v Praze. Porsche srazilo ženu s kočárkem ve Vysočanech

Vážná nehoda se ve středu večer stala v pražských Vysočanech. Řidič Porsche tam najel na chodník a srazil ženu, která byla na procházce s dětským kočárkem. Sražená žena utrpěla vážná zranění a byla převezena do nemocnice. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy