Václav Klaus mladší rýpe do svých kritiků: Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí...

Václav Klaus ml. připravuje vstup nové strany na politickou scénu. Rád by do ni nalákal současné poslance. Uvedl, že členem bude i jeho otec a bývalý prezident Václav Klaus.

Václav Klaus ml. v rozhovoru pro Blesk přiznal, že bude předsedou strany. Nehodlá existenci nového politického subjektu maskovat termínem hnutí, podobně jako vládní hnutí ANO Andreje Babiše. „Nemám rád schovávání. Preferuji politickou stranu, když bude okolo nějaké hnutí, bude to dobře,“ uvedl Klaus ml.

Zajímavou informací je, že členem by měl být i jeho otec bývalý ministr financí, premiér a prezident ČR, ale měl by stranu spíše zaštiťovat. „Má velké mezinárodní renomé a velký dosah mají také ideje, které jeho institut šíří. Přece jen už je mu 78 let. Už nemá, myslím si, ani chuť na náměstích zkoušet, jestli dostaneme osm procent nebo sedm a čtvrt,“ popsal Klaus ml. představy o působení slavnějšího otce, které by mělo být v emeritní roli zatím neexistujícího subjektu.

Podle vyjádření Klause ml. má sám politik vládní ambice. Na nabídku premiéra Babiše ohledně účasti ve vládě by se vyjádřil pozitivně. „Smyslem politiky je vládnout, a něco tím voličům doručit,“ řekl v rozhovoru politik vyloučený z poslaneckého klubu ODS, kvůli opakovanému vystupování proti straně.

O tom, že má Klaus ml. nemalé ambice svědčí i citát z jeho facebookového účtu, který aktuálně Klaus ml. vyvěsil. „Citát pro dnešní den: Nejdříve Vás ignorují, pak se Vám smějí, pak s Vámi bojují a pak vyhrajete. Mahátma Gándhí indický politik 1869-1948,“ napsal dnes na sociální síti politik.

S finančním krytím by strana neměla mít takový problém, jelikož Klause by mělo penězi podpořit několik podnikatelů, které zná, uvedl v rozhovoru. Horší situace je podle něj s lidmi, hodlá tak nalákat několik poslanců a senátorů, jestli však někdo na jeho nabídku hodlá kývnout v současnosti není známo.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. Václav Klaus ODS Poslanecká sněmovna Mahátma Gándhí

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy