Kdo by to byl čekal, Zeman podporuje Klause a nechápe demonstrace,

Prezident Miloš Zeman okomentoval ze své perspektivy politické dění na TV Barandov. Přišla řeči na novou stranu Václava Klause ml. Trikolóra a také zmínil probíhající protivládní demonstrace.

Doba, kdy jména Klaus a Zeman znamenaly oheň a vodu české politické scény už jsou dávno pryč. Nejen, že ex-prezident Klaus chválí současného prezidenta Zemana při každé příležitosti, ale i Zeman podporuje bývalého soka. „Pokud rodina Klausů bude pokračovat ve své tradici, což bych doporučoval pokračovat, tak to nebude hnutí, ale strana. Pojem hnutí je zastaralý a přežitý, kdo má odvahu, tak by měl zakládat politickou stranu,“ řekl k založení nové strany Václava Klause ml.

Na druhou stranu zkritizoval, že si politické uskupení bývalého poslance za ODS dalo do názvu slovo hnutí. V minulosti se i předseda Trikolóry vůči politickým hnutím vymezil, nicméně, asi změnil názor.

V pořadu, kde prezident Zeman komentuje politické dění, došlo i na pokračující protivládní demonstrace, které ještě nestačil pochopit. „Pořád nechápu, o co těm demonstrantům jde. Pokud protestují proti výsledkům svobodných voleb, tak je to demonstrace poražených a těch, kdo volby prohráli, ať se seberou, zmátoží a jdou k dalším volbám, aby pro ně dopadly lépe,“ uvedl Zeman k demonstracím, které nejsou zaměřeny proti volbám, ale proti střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryni spravedlnosti Marii Benešové, která trestně stíhaného premiéra dlouhodobě podporuje.

Kolem politických stran se točila i Zemanova kritika předsedy hnutí Milión chvilek pro demokracii, které demonstrace pořádá. „Hnutí je příliš heterogenní, než aby z toho byla jedna politická strana, možná že budou dvě. Při vší úctě k Minářov,i je to zběhlý student, který by měl dokončit studia a potom až se stát vůdcem nějaké politické strany, zdůrazňuji strany, nikoli hnutí.“

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Trikolóra hnutí občanů Milion chvilek pro demokracii demonstrace proti Babišovi (4. 6. 2019)

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Putin vyrazí poprvé od znovuzvolení na zahraniční cestu. Tentokrát si nevybral Bělorusko ani Turecko

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy