Klaus ml. naostro: Dezinformační Seznam.cz! Tohle je zákulisí Trikolóry

Poslanec Václav Klaus mladší v pátek na sociální síti uvedl na pravou míru, co je pravdy na tom, že jeho hnutí Trikolóra jedná s ANO o podpoře vládního projektu. Představil také novou posilu hnutí s velkými politickými zkušenostmi.

V souvislosti s probíhající vládní krizí, jejíž konec je i po včerejším setkání předsedy ČSSD Jana Hamáčka a odstupujícího sociálnědemokratického ministra kultury Antonína Staňka s prezidentem Milošem Zemanem v nedohlednu, se v tomto týdnu objevila v médiích řada spekulací a teorií. Jedna z nich se týkala i vznikajícího hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího.

V Poslanecké sněmovně měla údajně proběhnout zákulisní jednání o možné rekonstrukci vlády za podpory poslanců z řad Trikolóry. Václav Klaus mladší ovšem takové spekulace rázně popřel na sociální síti.

„Hnutí Trikolóra nevede žádná jednání o rekonstrukci vlády. Nemáme na to mandát voličů ani dostatečný počet poslanců. ‚Jde jen o fabulace a politické aktivity dezinformačního webu Seznam.cz,‛ okomentoval Václav Klaus ml,“ stojí od včerejška na facebookovém profilu hnutí.

Během pátku se ovšem objevila i jedna stoprocentně potvrzená informace. Václav Klaus mladší s předstihem představil novou posilu. „Odborný tým Trikolóry pro jednotlivé resorty představíme v září. Nicméně účast Petra Macha v ‚ekonomické sekci‛ s Markétou Šichtářovou mi dělá radost a už je to stejně venku,“ prozradil na Facebooku.

Narážel tak na fakt, že někdejší předseda Svobodných na Facebooku přiznal, že se zaregistroval na webu jako příznivec Trikolóry. „Fandím Václav Klaus ml. a rád mu pomůžu v jeho úsilí vnést zdravý rozum do české politiky. Své názory neměním. Chci Českou republiku jako svobodnou a normální zem,“ vysvětlil Mach.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. Trikolóra hnutí občanů Petr Mach

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy