Drahoš bude příštím prezidentem? Na něco ale zapomněl, směje se mu Michal Hašek

Senátor a někdejší neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš se netají tím, že by se rád opět ucházel o Hrad. Své ambice potvrdil i v nedávném rozhovoru pro Deník. Jenže pak se ozval někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek a připomněl mu jeden hřích.

Drahoš tvrdí, že jeho kandidatura na prezidenta je rozhodně ve hře. „Jedním z důvodů je narůstající množství lidí, kteří mě s touto otázkou oslovují. Zúčastnil jsem se několika manifestací, které považuji za výraz občanské odpovědnosti a vyjádření názoru. Šlo navíc o velmi poklidná shromáždění.

Při těchto akcích i debatách s občany v regionech prý vnímá, že dotazy na jeho opětovnou kandidaturu rychle množí. „Termín voleb je ovšem ještě hodně vzdálený a bylo by nezodpovědné vyhlašovat ji už nyní,“ dodal Drahoš. 

Jeho slova zaujala i někdejšího jihomoravského hejtmana a poradce stávajícího prezidenta Miloše Zemana Michala Haška. „Podat majetkové přiznání pan senátor zapomněl, prý moc práce. Snad si administrativu spojenou s další prezidentskou kandidaturou pohlídá lépe, když je podle vlastních slov 'rozhodně ve hře',“ rýpnul si na facebooku.

Související

Miloš Vystrčil

Senát si ve středu zvolí vedení, v jeho čele má zůstat Vystrčil

Senát si ve středu zvolí obměněné vedení. Jeho předsedou zůstane podle dohod senátorských klubů Miloš Vystrčil (ODS), místopředsedy Jiří Oberfalzer (ODS) a Jitka Seitlová (KDU-ČSL). Novým prvním místopředsedou Senátu bude dosavadní předseda senátního školského výboru Jiří Drahoš (za STAN), který si vymění pozici s Jiřím Růžičkou (za TOP 09).

Více souvisejících

Jiří Drahoš Michal Hašek prezident čr

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy