Nečas navštíví prezidenta. Možná ještě dnes odvolá ministra Fuksu

Praha - Prezident Václav Klaus pozval na úterní odpoledne na Pražský hrad předsedu vlády Petra Nečase (ODS). Spekuluje se, že by mohlo jít o schůzku kvůli odvolání ministra zemědělství Ivana Fuksy z funkce, o níž napsal server euro.cz.

To, že má Fuksa v úterý skončit ve funkci ministerstva zemědělství, se má podle serveru euro dozvědět od premiéra Nečase. Úterní schůzku Fuksy právě s předsedou vlády už agentuře Mediafax potvrdil mluvčí vlády Jan Osúch. Odpoledne má pak programu Nečas schůzku na Hradě s prezidentem.

"Nevím, čeho se bude setkání pana prezidenta s panem premiérem týkat. Přijďte v 15.30 a dozvíte se to," reagoval na dotaz Mediafaxu ředitel tiskového odboru Hradu Radim Ochvat.

Podle zprávy euro.cz, která se opírá výhradně o anonymní zdroje, má premiér Fuksu odvolat kvůli jeho propojení s bývalým předsedou poslanců ODS Petrem Tluchořem.

Související

Petr Nečas u soudu v kauze Nagygate

Nečas, Nagyová a Boček jsou vinní v kauze trafik pro poslance ODS, rozhodl soud

Soud dnes v rámci kauzy tzv. trafik pro poslance ODS vynesl verdikt týkající se bývalého premiéra Petra Nečase (ODS). Nečasovi udělil podmíněný trest v délce 2,5 roku a peněžitý trest ve výši milionu korun. Jeho manželka Jana (dříve Nagyová) a spoluobžalovaný bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček byli odsouzeni k dvouletým podmíněným trestům a pokutě ve výši 300 000 korun. Verdikt není pravomocný.

Více souvisejících

Petr Nečas Václav Klaus

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

Mark Rutte

Mark Rutte se stane novým šéfem NATO, tvrdí Finsko

Finský prezident Alexander Stubb ve čtvrtek oznámil, že úřadující nizozemský premiér Mark Rutte je pravděpodobným kandidátem na nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO). Informovala o tom agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Mikuláš Bek

Univerzity upozorňují na kolaps systému. Ministerstvo vnímá problém a shání peníze

Vysokoškolští pracovníci jsou nespokojeni se současným stavem vysokého školství. Již v pondělí se vydali protestovat do ulic v rámci iniciativy Hodiny pravdy, tentokrát pod heslem Kolaps systému. EuroZprávy.cz v tomto kontextu obdržely prohlášení od resortu školství s tím, že pro příští rok žádá o navýšení rozpočtu pro vysoké školy o šest miliard. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Tomáš Zdechovský ve volebním štábu koalice Spolu. (9.6.2024) Prohlédněte si galerii

Zdechovský pro EZ: Úspěch Turka či Konečné je varováním, musíme zabrat. Do kampaně jsem dal maximum

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) bude europoslancem i dalších pět let, v evropských volbách získal téměř 67 tisíc preferenčních hlasů. V předvolební kampani se podle svých slov vyždímal na maximum. Všímá si přitom toho, že k úspěchu vede cesta i přes sociální sítě jako TikTok či Instagram. Na nového europoslance Filipa Turka je v Bruselu upřímně zvědavý. Zdechovský se dále v rozhovoru pro EuroZprávy.cz vyjadřuje k výběru nového českého eurokomisaře či k náplni své práce v Evropském parlamentu.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Rusko dává k adopci děti unesené z Ukrajiny. Otřesné, reagují USA

Bílý dům ve středu označil za věrohodné zprávy o tom, že Rusko dává k adopci děti unesené z Ukrajiny. Poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan tento postup nazval "opovrženíhodným a otřesným". Upozornil na to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy