Dobeš už zná pachatele úniku dat romských dětí! Provinilce čeká vyhazov

Praha - Za únik informací o romských dětech, které získávají podporu v rámci dotačního programu, čeká odpovědného pracovníka nebo pracovnici vyhazov. Ministr školství Josef Dobeš (VV) o tom informoval ve středu s tím, že on sám již zná viníka.

"Bližší podrobnosti zatím ale nezveřejním, protože ta osoba se podle mých informací zhroutila. Jen co se zotaví a přijde do práce, čeká ji nebo jeho výpověď," uvedl Dobeš. Neprozradil tak tedy ani to, jestli chybující osobou je muž nebo žena.Ministr zároveň odmítl specifikovat i to, jestli případ souvisí s nedávno vyhozenou úřednicí Marií Teplou. Ta totiž kritizovala způsob vzdělávání dětí ve vyloučených lokalitách.Informace o úniku údajů se objevily na veřejnosti v pondělí. Na web ministerstva školství unikl seznam romských žáků, kteří dostali dotaci na studium, seznam obsahoval i citlivé údaje. Rezort poté seznam ze svých stránek stáhl. Ministr již tehdy reagoval podáním trestního oznámení na neznámého pachatele.

Související

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Za exministra Dobeše stát zaplatí sto tisíc, Autoklub uspěl se žalobou

Praha - Ministerstvo školství se má omluvit Autoklubu ČR za poškození dobré pověsti a zaplatit mu 100.000 korun jako náhradu škody. Dnes o tom nepravomocně rozhodl pražský městský soud. Autoklub zažaloval ministerstvo a exministra Josefa Dobeše za oficiální vyjádření, podle nějž sdružení nakládá neprůhledně s financemi na motocyklový sport a nedostatečně pečuje o mladé talenty. Soud došel k závěru, že ačkoliv výroky učinil Dobeš, odpovědnost za ně nese stát.

Více souvisejících

Josef Dobeš Romové

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 33 minutami

Aktualizováno před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 4 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

Na raketový útok odpovíme, vzkazuje Izrael. Pak čekejte zdrcující a ničivější reakci, reaguje Írán

Generální tajemník OSN António Guterres v úterý ostře odsoudil další eskalaci napětí na Blízkém východě po vypálení desítek balistických raket z Íránu na Izrael. Írán varoval, že pokud Izrael zareaguje nebo podnikne další útoky, íránská reakce bude drtivá a ještě ničivější. Izrael ale přesto slibuje odvetu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy