Obavy v Praze 17.11.: Romové, o kus dál demonstrace DSSS

Praha - Jungmannovo náměstí v Praze bude ve čtvrtek 17. listopadu v odpoledních hodinách patřit Dělnické straně sociální spravedlnosti (DSSS), vyjádřit nespokojenost chce především současné politické garnituře. Agenturu Mediafax o tom v úterý informoval lídr strany Tomáš Vandas.

Podle Vandase je začátek shromáždění ohlášen na 15. hodinu, a setkání bylo řádně nahlášeno na pražském magistrátu. "Poté se odebereme poklidným pochodem směrem na Národní třídu, zároveň věřím, že pochod nenaruší nějací provokatéři," uvedl lídr DSSS.V pohotovosti proto bude i pražská policie. "V ulicích bude několik stovek policistů pořádkové a dopravní služby a pro řešení případných nestandardních situací bude připraveno šestnáct policistů antikonfliktního týmu, který bude posílen o další čtyři kolegy z Brna," vypočetl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Právě shromáždění "Dělníků" na zmíněném náměstí policie vyhodnotila jako rizikové.Další rizikové shromáždění se má podle policie odehrát na nedalekém Betlémském náměstí - místo si zde na odpoledne údajně zarezervovala levicová organizace Antifa. Kromě toho by se na náměstí Republiky v centru Prahy měli sejít nespokojení Romové, kteří chtějí protestovat proti údajné diskriminaci ze strany majority i vládních úřadů.Dle informací policie je na 17. listopadu naplánována řada shromáždění, meetingů či demonstrací, které by měly proběhnout takřka na celém území hlavního města Prahy. Police tak bude zajišťovat jak veřejný pořádek, tak i plynulost silničního provozu.

Související

Ministerstvo vnitra ČR

Extremismus v ČR? Neonacisté jsou rozdrobení, anarchisté početně slabí, uvádí zpráva

Pravicově extremistické hnutí bylo loni výrazně fragmentované. Radikální levice byla nadále početně slabá, dominovala jí anarchistická scéna. Uvádí to výroční pravidelná zpráva o extremismu, kterou zpracovalo ministerstvo vnitra a kterou má ČTK k dispozici. Počet extremistických trestných činů po dřívějším poklesu meziročně vzrostl o deset na loňských 153, policie objasnila 102 z nich.

Více souvisejících

dsss Romové Praha

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Aktualizováno před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Nový íránský tank Karrar

Íránské ozbrojené síly jsou mocné. Pozemní válku s Izraelem si ale nemohou dovolit

Íránský raketový útok proti Izraeli přináší řadu otázek. Jeden z velkých otazníků představuje samotná síla ozbrojených Teheránu. Jejich složení je totiž netradiční – spíše než na pozemní vojsko a letectvo kladou Íránci důraz na prostředky zastrašení. Primárním způsobem boje tak pro íránskou armádu jsou balistické rakety a bezpilotní letouny, jak jsme v posledních dnech a měsících měli možnost vidět.

před 4 hodinami

Olaf Scholz, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Svět ostře reaguje na raketový útok Íránu na Izrael

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel ve středu ostře odsoudili úterní raketové útoky Íránu na Izrael. Šéf unijní diplomacie Josep Borrell se k nim přidal už v úterý večer.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Izrael: Část íránských raket jsme sestřelili, hrozba dalšího útoku pominula. Izraelci opouští kryty

Izraelská armáda oznámila, že obyvatelé Izraele mohou opustit protiletecké kryty, protože bezprostřední hrozba útoků z Íránu "prozatím" pominula. Záchranáři v Tel Avivu hlásí dva lehce zraněné osoby v důsledku šrapnelů a několik dalších osob bylo ošetřeno kvůli lehkým zraněním, která utrpěli při úprku do úkrytu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy