Opozice vydá véčkaře Chaloupku k trestnímu stíhání

Praha - Poslanci sociálních demokratů i komunistů podpoří při hlasování na plénu Poslanecké sněmovny vydání poslance Věcí veřejných Otto Chaloupky policii k trestnímu stíhání. V úterý to řekli předsedové poslaneckých klubů ČSSD Jeroným Tejc a KSČM Pavel Kováčik, hlasovat se má ještě v úterý odpoledne.

"Pověst Poslanecké sněmovny pod vedením paní předsedkyně Němcové je stále horší a horší. Je třeba se poučit, je potřeba s tím něco dělat. Proto myslím, že můžeme pokračovat v tom trendu, který byl nastolen minulé úterý, tedy že každé úterý vydáme jednoho poslance policii. A možná se ta reputace napraví," uvedl na úterní tiskové konferenci po jednání poslanců ČSSD Jeroným Tejc.Ten zároveň dodal, že ačkoliv je hlasování volné, budou sociální demokraté ve své většině hlasovat pro vydání poslance Chaloupky: "Přesto, že tam je řada otazníků, tak ten, kdo by měl rozhodnout, by měl být nezávislý soud, případně státní zástupce, který může přehodnotit své rozhodnutí."Stejně budou při hlasování o vydání poslance Chaloupky postupovat i komunisté."Poslanecký klub KSČM se rozhodl, že jednomyslně podpoří vydání poslance Chaloupky k trestnímu stíhání. Četli jsme v médiích různá vyjádření aktérů. Poslanecká sněmovna není soudem, nebudeme se bavit o skutkové podstatě, prostě umožníme, aby orgány činné v trestním řízení tuto kauzu rozpletly," uvedl předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik.O tom, že poslanci v úterý rozhodnou o případném vydání Chaloupky k trestnímu stíhání, rozhodlo dopoledne grémium sněmovny.Protikorupční policie požádala sněmovnu o vydání poslance kvůli stíhání pro trestný čin přijetí úplatku.

Související

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení

Kajínek promluvil: Měl jsem připravený další útěk. Okrádal jsem jen komunisty a pojišťovny. A za 100 tisíc bych nikoho nezabil

Praha – Televize Prima odvysílala v neděli první díl dokumentárního seriálu Já, Kajínek, tedy zpověď nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka, který byl odsouzen na doživotí za dvojnásobnou vraždu a který nedávno dostal od prezidenta Miloše Zemana milost. V pořadu propuštěný vězeň mluvil nejenom o své minulosti, ale i rodině. Prozradil také třeba, že plánoval další útěk.

Více souvisejících

Otto Chaloupka opozice

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Krajské a senátní volby odstartovaly. O přízeň voličů se uchází tisíce kandidátů

V Česku dnes od 14:00 začaly volby krajských zastupitelů. Opoziční hnutí ANO obhajuje celkové vítězství. V některých oblastech, včetně části hlavního města, si voliči vybírají také třetinu senátorů. O znovuzvolení svých kandidátů v senátních volbách usiluje vládní ODS.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy