Okamura: Kalousek podporuje gamblery!

Praha – Tomio Okamura se tento týden vyjádřil na svém videoblogu k hracím automatům, které jsou dnes téměř všude. Okamura je proti sebemenšímu množství herních automatů u nás.

Ministerstvo financí mělo zrušit povolení, kde byly automaty zakázány obcí. Pokud by ministerstvo dodrželo pravidla z loterijního zákona, zmizelo by z ČR 90% herních automatů. Ministerstvo Miroslava Kalouska, jako by se však hazardu zastávalo. Obce se snaží hrací automaty kontrolovat, ale „Kalouskovo ministerstvo se jim zatím účinně brání,“ prohlásil Okamura.

Podle Okamury u herních automatů stráví nejvíce času lidé z nízkopříjmové skupiny obyvatel. V automatech však končí peníze i těžce vydělané, ale i peníze ze sociálních dávek. „Jsou tisíce hráčů, které neustále kradou, aby mohli ukradené peníze naházet do automatů, zatímco jejich děti žebrají o kus rohlíku,“ představuje hořkou realitu lidí závislých na automatech Okamura.

Z peněz v automatech těží především jejich majitelé. Okamura uvádí, že herna s dvaceti herními přístroji za rok vydělá několik desítek milionů korun. „Jsou to peníze, které v důsledku přinesly bolesti rodinám i jejich okolí,“ dodává. Okamura navíc nevidí důvod, proč by stát měl držet ochrannou ruku nad provozovanými automaty, neboť stát na nich ani na chvíli nevydělává. Okamura popisuje situaci, kdy syn prohazardoval u automatů otcovu pekárnu, restauraci i střechu nad hlavou. 

„Řešením ale není regulace. Když bude automat jinde, tak si tam hráč cestu prostě najde,“ hodnotí situaci Okamura a dodává: „cílem proto není jen odstranit bedny z dohledu, ale odstranit je úplně.“

Související

Budova Nejvyššího správního soudu v Brně

Ministerstvo nemělo podle NSS pravomoc plošně zavřít herny

Nejvyšší správní soud (NSS) potvrdil, že ministerstvo zdravotnictví na jaře nemělo pravomoc plošně zakázat provoz heren a kasin. Vyhověl společnosti Synot Tip, která působí na loterijním trhu, a zpětně konstatoval nezákonnost opatření ministerstva zdravotnictví z druhé poloviny května. Rozhodnutí je dostupné na úřední desce. Společnost Synot Tip zváží, zda bude žádat náhradu vzniklých škod, uvedl v tiskové zprávě výkonný ředitel Petr Mikoška.

Více souvisejících

herny regulace

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy