Politici své sliby neplní. My budeme, slibuje zemanovec

Praha – České politické strany dělají jednu velkou chybu – vnímají nás jen jako voliče a to jen pár měsíců před volbami. Jedině v tomto období vnímají přání občanů a to v takové podobě, že líbivé populistické hesla zahrnují do svých programů, zatímco jinak hlasy občanů zcela ignorují.

Zděněk Štengl místopředseda SPOZ poukazuje na takový případ, který se objevuje v současné době, tudíž před senátními a krajskými volbami. Přestože po volbách do Poslanecké sněmovny strany vůbec neřešily problematiku Zákona o prokazování příjmů a původ majetku, včetně zabavení toho neprávem nabytého, teď s tím zase vyrukovaly.

Strana následující jednoho z nejvýraznějších polistopadových politiků Miloše Zemana má tento zákon „pevně zakotven ve svém programu již od svého vzniku“. Zatímco politici stran, které o něm v předvolebních bojích neustále mluvili a díky mandátu, který dostali od občanů, jej mohli i prosadit se k tomu stále neuchýlili. A ani nevyvíjejí žádnou snahu k prosazení.

„Při vzpomínce na kauzy Ratha, Kocourka, Gripeny, Pandury, Casy, Promopra a mnohé další, je víc než jasné proč,“ konstatuje Štengl a je mu jasné, jakou hru teď politické strany s občany České republiky hrají, když zákon zase umístily do svých volebních programů.

„Víte proč? Protože v lidech nikdy nebudou vidět občany této země s plným právem o ni rozhodovat, ale jen voliče, kteří jim mohou čas od času zemi na pár let vydat v plen.“ Štengl vyzývá občany k tomu, aby programům slepě věřili.

Měli bychom sledovat především to, co politici daných stran dokázali v období, kdy dostali od občanů důvěru k tomu, aby vedli stát, kraj či město. U voleb je hloupost se rozhodovat podle programu, když stejně není nikterak stranami dodržován.

Související

Více souvisejících

Volby program

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 32 minutami

před 41 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy