Církevní restituce vymýtí z krajiny parazita!

Praha – Vedle prosazování stabilizačního balíčku utichl boj o církevní restituce. Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) téma protestu proti restitucím v předvolební kampani ČSSD považuje za naprosto laciné stejně jako řešení třicetikorunového poplatku u lékaře v kampani před čtyřmi lety.

Chalupa se zamýšlí nad přínosy církevních restitucí, především nad jejich vlivem na krajinu. Zeptal se několika starostů v Karlovarském kraji, jak na tyto restituce pohlížejí. Odblokování majetku umožní hospodaření na pozemcích, které by byly v restitucích navráceny. Plevel bolševník, který ničí celý ekosystém, by mohl být konečně vymýcen.

„Nepromarněme šanci zlikvidovat plevel zvaný bolševník. Boj s ním je periodickou rutinou. Zjednodušeně existují dva způsoby, jak přemnožení této kdysi obdivované, dnes přemnožené rostliny efektivně vyřešit. První je relativně levný, mající ovšem jen krátkodobé účinky. Druhý, dražší, dokáže výskyt bolševníku minimalizovat na delší dobu. Zde nastává problém,“ píše Chalupa.

Jedná se o problém, který tkví v tom, že nikdo nemá zájem investovat velké sumy do majetku, který možná v budoucnosti bude vrácen majiteli. Investicí by hospodář jen zvýšil cenu pozemku, který bude mít někdo jiný. Pokud budou pozemky navráceny, problém bude vyřešen.

Související

Tomáš Chalupa na 24. kongresu ODS

Majetek politiků: Plachetnice, přívěšek se světýlkem a dluhy

Praha - Někteří exposlanci vyplnili majetková přiznání za loňský rok rok do rozpuštění Sněmovny poměrně podrobně. Tomáš Chalupa (ODS) vypsal jako v minulosti desítky darů, mimo jiné vodku, slivovici, medovinu a vína. Nezařazená Kristýna Kočí zase dostala hodinky "neurčité hodnoty" a Lenka Andrýsová (LIDEM) uvedla výdaje účasti na kongresu, které za ní hradila nadace Friedrich Neumann Stiftung.

Více souvisejících

Tomáš Chalupa církevní restituce

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy