Bobošíková prosí o podporu: Odmítám politickou korektnost

Praha – Zatímco levicoví kandidáti Jiří Dienstbier a Miloš Zeman nedávno na kolenou prosili o podporu komunisty, Jana Bobošíková zamířila v prosbě o podporu napravo. Napsala dopis Akci D.O.S.T.

Dienstbier ani Zeman s žádostí o podporu od KSČM neuspěli. Šance Jany Bobošíkové získat podporu od silně konzervativního hnutí D.O.S.T. jež má blízko k prezidentu Klausovi, by nemuselo být nemožné. Spíše naopak.

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková považuje Akci D.O.S.T. za významnou společenskou iniciativu, chránící občanská práva a svobody.

Sama je signatářkou manifestu Akce D.O.S.T. a tak se ztotožňuje s principy této organizace. Mezi ně patří snaha omezit vliv menšin, chránit českou kulturu a bránit v narůstání vlivu EU na tuzemskou společnost.

„Stejně jako Akce D.O.S.T. uznávám rodinu založenou na manželském svazku muže a ženy, uznávám nestejnost a komplementaritu muže a ženy a uznávám výsostné právo rodičů na hodnotovou výchovu potomků. V souladu s těmito slovy také žiji, téměř 27 let jsem vdaná a s manželem ve výše uvedeném duchu vychováváme své dcery," píše v dopise předsedovi iniciativa Bobošíková.

„Rovněž uznávám hodnotu právního státu a princip presumpce neviny, uznávám hodnotu národa a vlasti a hrdě se k vlastenectví, jako k důležité hodnotě, ve svém programu hlásím," dodává s tím, že ctí křesťanskou tradici v ČR. Odmítá, aby se tu šířily symboly cizích náboženství.

„Trvale odmítám tzv. politickou korektnost, která ničí samotné kořeny evropské kultury, odmítám multikulturalismus a prosazuji úctu ke svobodě, demokracii a soukromému vlastnictví," pokračuje v dopise, v němž žádá o podporu své kandidatury na Hrad.

Související

Více souvisejících

Jana Bobošíková D.O.S.T.

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 41 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy