Jediná Fischerová může jako prezidentka něco změnit! Myslí si Krása

Praha – Prezidentská kandidátka Táňa Fischerová získala podporu předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Václava Krásy. Jeho hlas získala především pro nespojenost se současnou politickou elitou ani se současnými mocensko-finančními kruhy.

Krása byl kolikrát vyzýván k tomu, aby sám na prezidenta kandidoval, obával se však, že by nedokázal splnit všechny požadavky, které má dle něj prezident splňovat. Stejně jako požadavek na nepropojení s politickými stranami. Mnohdy je totiž nutné k tomu, aby ochránil lidi se zdravotním postižením, spojit se s některou z politických stran.

„Pokud má mít přímá volba prezidenta smysl, tak požadavek na minimální vztahy se současnými mocensko-politickými elitami považuji za věc zásadní. Prezident by měl stát mimo tyto struktury, jinak to nebude prezident občanů, ačkoliv jej zvolí, ale bude to opět prezident nějakého politicko-finančního uskupení. V takovém případě je však škoda vyhozené půl miliardy korun za volby," uvádí na blogu Aktuálně.cz.

Jedině skrze prezidenta nezávislého na politických stranách je možné změnit současnou politickou kulturu, kdy státní struktury nefungují správně, politici se zabývají jen sami sebou a finanční oligarchie je čím dál důležitější. „Prezident je neumlčitelný a tudíž by mohl veřejně a s velkou publicitou upozorňovat na všechny problémy země," dodává Krása.

Krása se rozhodoval, zda podpořit Franze či Fischerovou, neboť oba splňují tento požadavek, ale Fischerová má politické zkušenosti, což je velká výhoda. „Táňa Fischerová připadá mnoha lidem jako éterická bytost a obávají se, že by nebyla dostatečně rázná. Tak tomu opravdu není. Svoje názory dokáže velmi úporně a přesvědčivě obhajovat. Spolupracuji s ní již mnoho let a vím, že je nebojácná, a že se nenechá příliš ovlivnit," píše.

Související

Ilustrační foto

Postup výměny průkazů postižených lidí možná bude snazší

Postup pravidelné výměny průkazu osoby se zdravotním postižením se možná v některých případech zjednoduší. Sněmovní sociální výbor dnes podpořil novelu zejména lidoveckých poslanců, podle níž by se neposuzoval zdravotní stav u lidí, kteří mají průkaz přiznaný trvale. Změna by podle autorů ulevila i lékařské posudkové službě.

Více souvisejících

Václav Krása Táňa Fischerová

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 26 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy