PŘEHLEDNĚ Seznam Zemanových lživých podpásovek

Praha - Miloš Zeman začal s blížícím se druhým kolem volby stále více fabulovat a lhát. Podívejte se, v čem stihl v poslední době zalhat. Začervenal se přitom aspoň?

Hákový kříž u kněžny doma

Tým Miloše Zemana převzal článek antisemitského novináře Adama B. Bartoše. Publicista v textu tvrdil, že v rodovém sídle Schwarzenbergovy manželky visí obraz hajlujícího davu. Následně vyšlo najevo, že hrad už tři století vlastní jiný rod, s nímž nemá Theresa Schwarzenbergová nic společného. Zároveň kříž, který novinář vydával za hákový, byl ve skutečnosti kříž jeruzalémský. Ten je ve znaku města Jeruzalém. Zeman se za tuto chybu omluvil.

Štvanice na Bohdalovou

Miloš Zeman v rozhovoru pro rádio Impuls prohlásil, že mu Jiřina Bohdalová do telefonu pláče kvůli štvanici, jíž je vystavena. Bohdalová ale dnes vše popřela. "Žádné štvanici vystavena nejsem," řekla doslova. Zeman se teď snaží věc uhrát do autu, kdy prý zvolil špatný výraz. Bohdalová prý do telefonu nepláče, byla pouze rozhozená z nepravd, které se v médiích objevují.

Kníže vyštval učitelku z bytu

Miloš Zeman v debatě se svým soupeřem v úterý prohlásil, že Schwarzenberg vyhnal ze zámku Čimelice učitelku Táňu Bílou. "Když jste restituoval zámek v Čimelicích, bylo tam učiliště pro zdravotně postižené děti. Tomuto učilišti jste nasadil takové nájemné, že se muselo vystěhovat. Zadruhé, Táňa Bílá, učitelka na učilišti, přišla o služební byt a musela k příbuzným. Je toto ochrana slabých a chudých?," zeptal se soka Zeman. Ten jen nevěřícně kroutil hlavou.

Dnes vyšlo najevo, že Schwarzenberg nikoho nevyhnal. Ani učitelku, ani školu. Podle informací serveru idnes.cz musela učitelka opustit školu i byt již v roce 1982 kvůli nařízení shora. V té době patřil zámek státu. Kníže ho zrestituoval až po revoluci. Škola pak přesídlila proto, že potřebovala vhodnější prostory a ne kvůli přemrštěnému nájmu.

Související

Národní rada Slovenské republiky (Českou obdobou je Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky) Komentář

Moskva bližší než Praha. Mění se Slovensko na proruský satelit?

Slovenský premiér Robert Fico už mnohokrát deklaroval, že politika jeho vlády bude „nezávislá“, a že nebude loutkou Západu, ale ani Ruska. Z jeho posledních kroků se ale zdá, že je mu přece jen východní pozice bližší. Jeho reálné kroky totiž ukazují, že se zcela záměrně odklání od svých západních spojenců a nadbíhá zájmům Moskvy.  

Více souvisejících

Miloš Zeman Jiřina Bohdalová Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy