Poslanec vzkázal voličovi: prasátko, nechrochtej a nastuduj si informace!

Praha – Volič ODS Karel Škvarenina měl žádat poslance Tomáše Úlehlu o vysvětlení návrhu, který se snažil prosadit, zveřejnil Vít Bárta z Věcí veřejných. Podle Bárty, kterému přišel e-mail od nespokojeného voliče ODS, se měl Úlehla zachovat přinejmenším hrubě.

Poslanec ODS Tomáš Úlehla se snažil v minulém týdnu do zákona o fotovoltaice dostat návrh, který měl zbavit provozovatele odpovědnosti za likvidaci solárních panelů po odstavení z provozu.

Škvarenina měl požádat e-mailem Úlehlu o vysvětlení, ten však měl odpovědět: „prasátko, nechrochtej a nastuduj si informace!" Z reakce poslance byl však volič značně překvapený a tak ji přeposlal Bártovi a Radku Johnovi.

Je nutné ale podotknout, že zpráva, kterou volič napsal a zveřejnil jí Bárta, nebyla zrovna milá. Objevily se v ní výrazy jako: jste jen bezpáteřní člověk; buď jste zkorumpovaný, nebo jen hloupý; na každou svini se vaří voda."

„Byl jsem dlouholetý volič ODS, ale už jim příště hlas dát nemohu, když tam jsou takový arogantní poslanci. Vy, jako strana, s kterou sympatizuji, snad dokážete s tím bojovat," vzkázal ještě Bártovi Škvarenina.

Související

Zdeněk Svěrák

Svěrák ustoupil. Žalobu na Bobo nepodá, nemá to smysl

Praha - Zdeněk Svěrák se nakonec rozhodl, že nebude žalovat Janu Bobošíkovou a její blok Hlavu vzhůru. V hymně bloku se totiž objevilo spojení metelesku blesku, které si Svěrák přisvojuje. Důvodem k nepodání žaloby je prý obava, že Hlavu vzhůru by nemuselo dlouho existovat.

Více souvisejících

Tomáš Úlehla ODS Vít Bárta

Aktuálně se děje

před 38 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Íránský prezident Raísí bude ve čtvrtek pohřben ve svém rodném městě

Stovky lidí se v úterý sešly ve městě Tabríz, hlavním městě íránské provincie Východní Ázerbájdžán, aby se zúčastnily pohřebního průvodu za prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy