Klíma udeřil na Johna a vyzývá slavné! Dejte peníze chudým důchodcům

Praha - Reportér a moderátor pořadu Na vlastní oči Josef Klíma letos ovládl ceny TÝTÝ a stal se absolutním vítězem. Novinařinu dělá dlouhé roky, co ho stále žene dál? Na tuto i řadu dalších otázek odpovídal v rozhovoru. Novinář se dotkl i problémů, které mají důchodci.

Investigativní novinář Josef Klíma, jeden z autorů pořadu Na vlastní oči, ovládl na předávání cen TýTý kategorii publicistiky. Získal také sošku za největší počet hlasů a pro letošní rok se stal absolutním vítězem ankety. "Děkuji všem, kdo mi poslali hlasy. Beru to jako poctu pořadu. Lidé se zase začínají zajímat o veřejné dění. To je dobře," řekl Klíma když cenu za absolutní vítězství převzal.

Čtenář či čtenářka ACa se v on-line rozhovoru ptala, jak si Josef Klíma cení letošního úspěchu na TýTý. "Cením si ho velmi, protože je to ocenění pro celý náš pořad Na vlastní oči. Nebýt pořadu, nebyl bych ani nominován. Absolutní vítězství ale možná nasvědčuje tomu, že si mě lidé váží i osobně. A zřejmě víc než Karla Gotta, což je co říct!:-)" odpověděl známý a oblíbený publicista.A vyzývá slavné! K čemu?Absolutní vítěz ankety TýTý, publicista Josef Klíma, vyzývá slavné: Dejte svůjdůchod seniorům, kteří trpí. Výzvu, kterou hodlá naplnit i sám Klíma, jižvyslyšel např. Karel Gott."Důchodci budou podporovat důchodce? Na jedné straně je to smutné, na druhé úsměvné, ale jako dobrý hudební odborář jsem připraven pomoci těm, kteří nemají to štěstí jako my. Ano, určitě do toho jdu," uvedl Karel Gott pro server iDnes.cz.

Otázka jednoho z čtenářů se stočila i na dlouholetého kolegu Josefa Klímy Radka Johna, který je nyní politikem a poslancem. "Nejradši bych tu otázku přeskočil, protože jsme přece jen úzce spolupracvovali řadu let a přitom se stal tím, čím dnes je. A já to nechci pojmenovávat. To dělají média poměrně jednohlasně a diváci, když se s nimi setkávám na besedách, taky. Nechci hodnotit ani jeho pořad, nezlobte se. Je-li někdo sám zašpiněný, těžko může něco čistit," napsal v on-line rozhovoru upřímně Klíma.

Další otázka ze čtenářů se pro změnu ptal, zda by sám Klíma vstoupil do politiky a zda už mu to někdo někdy nabídl. " Nabídl a několikrát (naposled paní Bobošíková před volbami do Senátu), ale nehodlám následovat smutný příklad bývalého kolegy," uvedl. Další zajímavou otázku položil čtenář SF. Setkal jste se někdy se známými jmenovci spisovatelem Ivanem, ledním hokejistou Petrem, akademikem ČSAV Jiřím, pedagogem Janem, vědcem Janem a historikem Arnoštem, ptal se. "Ze všech jmenovaných jen se spisovatelem Ivanem," odpověděl Josef Klíma.

Josef Klíma je spolu s Jankem Kroupou tváří pořadu TV Nova Na vlastní oči. Každou středu tam najdete investigativní reportáže, které odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři Na vlastních očí se také vracejí k nedořešeným kriminálním případům, hledají pozadí nevysvětlitelných záhad a upozorňují na zajímavé lidské osudy.

Související

Více souvisejících

Josef Klíma Radek John

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy