Radši seškrtat dávky nemakačenkům, než zvyšovat minimální mzdu

Praha - Šéfka resortu práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová /TOP09/ se rozhodla zvýšit minimální mzdu, jelikož rostou náklady domácností. Mnohdy navíc zaměstnaný člověk bere stejně jako nezaměstnaný odkázaný na sociální dávky. Miroslav Macek má ale lepší nápad.

"Kolem dvaceti procent českých pracujících má plat, který se výší téměř vůbec neliší od součtu všelijakých sociálních dávek, které pobírají nezaměstnaní a flákači. Což je velice, převelice špatný stav," uvádí Macek.

Není se tedy čemu divit, že lidé volají po zvýšení minimální mzdy, která by finančně zvýhodnila ty, kteří místo pobírání dávek budou pracovat. Jenže podle Macka je s podivem, že zatím nikoho nenapadl opačný přístup.

"Kupodivu jsem nezaznamenal jediný oficiální hlas, který by požadoval dramatickou změnu vyplácení sociálních dávek nemakačenkům a flákačům (a že jich je!), což je ještě horší... " diví se.

Macek je bývalý vysoký představitel ODS z éry Václava Klause. ODS jako taková odmítá institut minimální mzdy, který by nejraději zrušila. Prý dusí ekonomiku.

Související

Václav Klaus

Proč ODS doopravdy vyloučila Klause mladšího? Exprezident Klaus se dopálil. A není jediný

Vedení ODS se definitivně zbavilo Václava Klause mladšího. Poslanecký klub před pár dny uvedl, že Klaus dlouhodobě poškozuje stanu a vyzval jej proto k odchodu, to ale poslanec odmítl. Nakonec byl vyloučen. Svého syna se zastal exprezident Václav Klaus i jeden ze zakladatelů ODS Miroslav Macek. Naopak expředseda strany Miroslav Topolánek se domnívá, že Petr Fiala jinou možnost ani neměl.

Více souvisejících

Miroslav Macek Ludmila Müllerová CZK

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy