Čunek navštívil ve vězení exšéfa H-Systemu. Co mu chtěl?

Praha - Někdejší předseda lidovců a místopředseda vlády Jiří Čunek, který po svých aférách musel opustit významné funkce, šel dnes do vězení. Ne však proto, aby si odpykal trest, ale aby navštívil bývalého šéfa H-Systemu Petra Smetku. Proč?

Smetka si odpykává dvanáctiletý trest za to, že okradl stovky zájemců o laciná bydlení o téměř miliardu korun. Čunek tuto návštěvu zdůvodnil mimo jiné i tím, že ho Smetka sám pozval.

Do Pankrácké věznice vešel Jiří Čunek ve tři hodiny odpoledne. "Trápí ho to, že se nevyrovnal s věřiteli a že má materiály, že k tomu vyrovnání mohlo už dávno dojít," uvedl bývalý předseda KDU-ČSL.

Argumenty, které Čunka zaujaly, ale odsouzený šéf H-Systemu používá už dlouho. Snažil se je použít i u soudu na svou obhajobu. Ale marně, protože soud na rozdíl od Čunka jeho slova nevyslyšel. Čunek ovšem svou návštěvu vězení označuje za pomoc okradeným.

"Paradoxně nejdu pomáhat panu Smetkovi, tomu nemám jak, to je odsouzený člověk. Chci pomoci těm podvedeným v H-Systemu," dal se slyšet Jiří Čunek, který za zdmi věznice strávil více než dvě hodiny.

A jaký je výsledek prapodivné návštěvy? Nic překvapivého. Čunek vítězoslavně oznámil, že všem pomůže. "Připravujeme trestní oznámení," prohlásil. Po jednání se Smetkou za vězeňskými mřížemi ale neřekl žádnou informaci, která by v kauze nezazněla už mnohokrát.

Související

Tomáš Czernin

Senátoři orodují za jasné podmínky pro prezidentské kandidáty

Volební zákon dostatečně jasně nespecifikuje podmínky pro kandidaturu na prezidenta a bylo by namístě ho zpřesnit. V dnešní pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News se na tom shodli senátoři Adéla Šípová (za Piráty), Jana Zwyrtek Hamplová (nestr.), Tomáš Czernin (TOP 09) a Jiří Čunek (KDU-ČSL). 

Více souvisejících

Jiří Čunek Petr Smetka H-System

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy