Škromach o pravici: Rozpadá se jako domeček z karet

Praha - Zatímco novináři mluví o rozhádané sociální demokracii, před očima se rozpadá ODS. Tak to si myslí místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Ten již začal s předvolební agitací na sociálních sítích.

Předčasné volby se pomalu blíží. Tedy samozřejmě za předpokladu, že se sněmovna opravdu rozpustí. Zdeněk Škromach jako známý facebookový komentátor se teď pustil do "nestranickosti" některých médií.

"Poslední týdny jsme všude četli a slyšeli z médií jak je ta sociální demokracie rozhádaná. A zatím se hroutí jako domečky z karet strany bývalé pravicové vládní koalice," myslí si populární senátor.

Ten také připomněl úspěch senátorů, když sněmovna schválila senátní návrh zákona na zrušení sKaret. Ty teď ve sněmovně chtěla při životě udržet jen TOP09. Všechny ostatní strany byly proti.

Následně připojil Škromach menší agitku. "ČSSD je dnes jedinou konsolidovanou politickou silou v naší zemi, která je schopna převzít plnou politickou zodpovědnost a vyvést nás z vleklé krize do které nás dostaly poslední pravicové vlády," zvolal Škromach.

Související

Jana Maláčová (ČSSD)

MPSV vyplatilo poradcům a advokátům 4,67 milionu korun, v týmu už není Škromach

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vyplatilo v prvním pololetí letošního roku externím poradcům, poradenským a právním firmám odměny ve výši 4,67 milionu korun. Vyplývá to ze seznamu, který ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Oproti předchozímu pololetí se částka zvýšila zhruba o půl milionu korun, v minulosti ale přesáhla i 100 milionů korun.
Prezidentské volby 2018: Jiří Ovčáček

Proti Babišovi demonstroval i Bohuslav Sobotka, Ovčáček se mu a dalším protestujícím vysmál

V pondělí v podvečer se po celé České republice konaly protesty proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. Zúčastnily se jich tisíce lidí, mezi nimi i řada předních českých politiků včetně poslanců a senátorů. Mezi protestujícími se dokonce objevil i bývalý premiér a někdejší Babišův vládní partner Bohuslav Sobotka (ČSSD). Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ovšem demonstranty tvrdě zkritizoval.

Více souvisejících

Zdeněk Škromach sociální karta ODS

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy