Roithová se zlobí. Odmítá být srovnávána s podvodníky

Praha – Europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová se ohradila proti závěrečné zprávě mandátového a imunitního výboru Senátu ČR, který řešil financování prezidentských předvolebních kampaní. Podle zprávy financování její kampaně nebylo dostatečně transparentní. Vše se Roithová rozhodla objasnit.

Odmítá, že by chyběl seznam dárců: „není to pravda, je na webu trvale."

Dále ji výbor vyčetl, že chybí jednotlivé faktury: „není to pravda, jsou uvedeny včetně likvidačních listů."

Třetím problémem výbor shledal nekompletní výkaz zisků a ztrát: „není to pravda, je veřejný včetně obratů."

Roithová dle výboru senát neinformovala o poskytnutí přebytku na účtu na dobročinné účely: „darovací smlouvy a doklad o převodu peněz obdržel senát v zákonném termínu a je součástí všech dalších účetních dokumentů rovněž trvale na mém webu."

Posledním bodem, který má snižovat transparentnost její kampaně je, že prý není v pořádku nefinanční plnění: „není to pravda, je popsáno jako práce dobrovolníků nad rámec zákona."

Roithová tuto kritiku tak naprosto odmítá jako neopodstatněnou. Sama se zasazovala o zveřejňování finančních zdrojů na prezidentskou kampaň. Dokonce jako první upozorňovala na nekvalitu zákona, který tkví v tom, že neuvádí žádné postihy za porušení pravidel financování kampaně.

„Těm co podváděli, se nestalo nic, ale odmítám se nechat s nimi srovnávat," dodává na blogu Aktuálně.cz.

Související

Volební sjezd KDU - ČSL 2017

Plán lidovců: Změnit volební zákony, víc peněz na obranu a stop uprchlickým kvótám

Praha - KDU-ČSL by se v příštích letech měla zaměřit na zvyšování výdajů na obranu, na umožnění dobrovolného zdravotního pojištění pro péči nad rámec povinného pojistného nebo na vytvoření přehlednější legislativy. Sjezd dnes také vyzval vedení strany, aby usilovalo o změnu volebních zákonů. Podle delegátů by se měly snížit hranice pro vstup do Sněmovny pro volební koalice. Řešila také migrační krize a zaznělo odmítnutí kvót pro rozdělování uprchlíků.
Volební sjezd KDU - ČSL 2017

Roithová zasedne v širším vedení KDU-ČSL, bude v něm i Čunek

Praha - V Praze druhým dnem pokračuje celostátní sjezd KDU-ČSL. Do širšího vedení strany byla zvolena Zuzana Roithová, která neuspěla při kandidatuře na místopředsedkyni. V celostátním výboru zasedne i zlínský hejtman Jiří Čunek, který neúspěšně kandidoval na předsedu.

Více souvisejících

Zuzana Roithová

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy