Jste hovado a lžete, napadl ministr Koníček novinářku

Praha - Jak by se politik neměl chovat, předvedl ministr práce a sociálních věcí František Koníček. Je sice lídr SPOZ, strany, která bojuje s anonymními akciemi, sám byl ale jejich držitelem a figuroval ve firmách s nejasnou strukturou. Když se ho novinářka na toto zeptala, vulgárně ji odbyl.

Novinářka Aktuálně.cz chtěla od ministra získat vyjádření, proč figuroval ve firmách sídlících v daňových rájích a bez jasné majetkové struktury. Zároveň se ho optala na jím dříve držené akcie anonymní společnosti.

"No, Karlštejnská. To ano, to je moje společnost, kde jsem já akcionář. Doporučuji vám, abyste se seznámila s nějakými podnikatelskými koncepty velkých společností. Pokud jde o majetkovou strukturu, která se nepodílí na veřejných zakázkách, tak z mého pohledu je naprosto jedno, zda akcionáři mají akcie na doručitele, či na majitele. To není lék proti korupci," řekl vyhýbavě Koníček.

Novináři se podle něj zabývají hloupostmi místo zásadních problémů, jako jsou firmy vyvádějící miliardy do zahraničí. "Co bych měl vysvětlovat? Nejsem váš otrok, ani sluha. Veřejnosti se budu zpovídat v momentě, kdy se tyto společnosti budou chovat nezákonně, nebudou tady platit daně, platit zdravotní a sociální," pustil se do novinářky. Jenže Koníček figuroval nejméně v pěti firmách s neprůhlednou strukturou.

A že jedna z těchto firem sídlí v daňovém ráji na Kypru? "Je to v rámci Evropské unie, je to v rámci legislativy. Zeptejte se Komárka, PPF, Unipetrolu, Škody Auto, na tom vám nepřipadá nic divného?" reagoval.

Novinářka se ho tedy zeptala, zda zveřejní jména vlastníků těchto firem. Tuto otázku už Koníček definitivně nezvládl a marketingoví poradci SPOZ musí mít teď hrůzu v očích. "To já vám přece říkat vůbec nebudu, to je moje soukromá záležitost. Vůbec netuším, co je vám potom. Chováte se jako hovado," vzkázal novinářce.

Sdílejte článek

Související

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Více souvisejících

Ministerstvo práce a soc. věcí SPOZ

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 36 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy