V Česku se už strany připravují na další volby

Praha – Volby jsou za námi. Dopadly, jak dopadly, teď se zaměříme na volby do evropského parlamentu a na komunální volby, shodují se strany, které se nedostali přes pětiprocentní hranici.

V Politickém spektru vysílaném na ČT se sešly hlavy stran, které zůstaly před branami poslanecké sněmovny. Ondřej Liška (SZ), Ivan Bartoš (Piráti) a mluvčí hnutí Hlavu Vzhůru Václav Musílek se shodli na tom, že volby nedopadly úplně dobře, přesto na nich dokážou najít pozitiva. „To, co mě těší je, že narůstá počet stran, které se snaží o změnu, ať už jsou to piráti nebo zelení," řekl Liška.

„Výsledky voleb celkově považuji za dost tragické. Ukázalo se, že lidé volili především podle obalu, volili podle toho, jak to v té krátké době před volbami kdo dokázal marketingově zabalit. Nešlo tak o souboj vizí. Zvítězil populismus" vyslovil svůj názor předseda zelených Liška. Spolu s předsedou pirátů se ale shodli na tom, že volby přinesly i dobré věci. Liška i Bartoš se shodli, že je těší, že strany podporované současným i bývalým prezidentem ve volbách neuspěly.

„My jsme před předčasnými volbami stáli před rozhodnutím, zda máme znovu kandidovat jako Suverenita se stejnými prioritami jako v roce 2010," vysvětloval Musílek. Podle něj šla Suverenita do rizika, spojila se s dalšími subjekty, ale risk prostě nevyšel. „Největší potenciál máme v komunálních volbách. Ještě uvidíme, zda do nich půjdeme jako Suverenita nebo jako blok Hlavu vzhůru," dodal mluvčí bloku. Musílek stejně jako předsedové zelených a pirátů se nechali slyšet, že teď musí hodit parlamentní volby za hlavu, protože je čekají další důležité volby a to volby do evropského parlamentu.

Související

Odvolil i prezident Miloš Zeman

Prezidentské volby ovlivňují ruští agenti, udělají to znovu, varuje ruský zpravodaj

Moskva/Praha - V České republice se blíží prezidentské volby. Jejich první kolo odstartuje už druhý lednový pátek. Průzkumy pro první kolo favorizují dosavadního prezidenta Miloše Zemana. Je tu však někdo, kdo o obhajobě stávající hlavy státu vůbec nepochybuje. Ruský server "URA.ru" přišel k šokujícím závěrům, díky kterým se stal při posledních volbách v roce 2013 Miloš Zeman prezidentem. Navíc dodává, že se situace bude opakovat.
Předčasné volby do Sněmovny 2013

To nejlepší z volebních videí na jednom místě + VIDEO

Praha - Jaromír Dušomír, můj hlas je zelenej, ahóóóój. To je jen několik hlášek, které se po předčasných volbách v minulém roce staly legendárními. Díky videu z dílny Institutu politického marketingu můžete na ty nejlepší kousky z dílen jednotlivých stran a hnutí.

Více souvisejících

Volby 2013 Ondřej Liška

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy