Langer poslal ministra Pecinu do blázince: To už je pro Chocholouška

Praha - Policejní prezident Martin Červíček byl sesazen ze své funkce na základě závěru odborné komise ministra vnitra. Podle exministra Ivana Langera je rozhodnutí ministra v demisi Peciny vhodné pro doktora Chocholouška.

Komise vytvořená Pecinou rozhodla, že Martin Červíček nikdy nemohl být jmenován policejním prezidentem, jelikož nebyl dle pravidel zbaven funkce náměstka. Proto se teď na svou původní funkci vrací. V čele policie je nyní exprezident Lessy. Komise se ve svém závěru odvolává na zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů.

"Tři Pecinovi experti na Tři krále rozhodli: Protože podřízený policista neodvolal svého nadřízeného policistu, ale odvolal ho ministr vnitra (neboť jiného nadřízeného v tu chvíli policista neměl), byl porušen zákon!" shrnul to na sociální síti exministr Langer. Červíčka totiž měl, alespoň podle komise, z funkce náměstka odvolat jiný náměstek Osvald. V té době ale Červíček již zastupoval odvolaného Lessyho a byl tak v podstatě Osvaldův nadřízený. Místo toho Červíčka z pozice náměstka odvolal ministr vnitra Kubice a vzápětí ho dosadil do čela policie.

"Kdybyste náhodou ani tomu nerozuměli, tak máte smůlu anebo volejte Pecinovi, on vám to určitě vysvětlí! P. S. Není-li toto novodobý český právní dadaismus, pak je to zcela jistě případ pro klasika české moderní psychiatrie docenta Chocholouška!" dodal k tomu Langer.

Související

Je symbolické, že v době, kdy ÚSTR strádá a chátrá, tak se do čela kabinetu dostal agent komunistické tajné policie a bývalý člen KSČ, řekl bývalý ministr Ivan Langer (vpravo) na křtu knihy Vetřelci na vnitru, kterou napsal poslanec Pavel Žáček o projektu Otevřená minulost, za nímž právě expolitik stojí. Rozhovor

Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Bojím se, že jsme si ani za jeho vládnutí nesáhli na dno, říká Langer

Bývalého ministra vnitra a informatiky Ivana Langera vůbec nepřekvapuje, že se premiér Andrej Babiš a jeho hnutí ANO těší tak obrovské podpoře některých lidí, i když ministerský předseda čelí řadě problémů a skandálů. „Andrej Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Jasně řekl, že za jejich životní a osobní neúspěch nemohou oni sami, ale jsou za něj odpovědní členové minulých vlád, kteří zde kradli a zničili tuto zemi. A slíbil jim jakousi odplatu, která spočívá v tom, že on tady vše napraví. Jeho voliči na takovou rétoriku slyší,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz Ivan Langer, který je stále členem ODS.

Více souvisejících

Ivan Langer Martin Červíček Martin Pecina

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy