Po políčku Křeček oplácí své nadřízené stejnou mincí

Praha - Veřejná ochránkyně lidských práv ve čtvrtek apelovala na svého zástupce Stanislava Křečka, aby se vyjadřoval jen k tomu, k čemu se instituce ombudsmana vyjadřovat má. Křeček na soukromém profilu na sociální síti teď reagoval ve stejném duchu.

Anna Šabatová v reakci na slova Stanislava Křečka o Ukrajině na sociální síti a pro Lidové noviny důrazně upozornila, aby nesnižoval vážnost a důstojnost instituce veřejného ochránce.

Křeček totiž zastává pro mnohé kontroverzní názor, že ukrajinská vláda musela sáhnout k násilí, jelikož to je jediný způsob, jak zastavit násilí ze strany demonstrantů. Mnoho lidí tento názor rozlítil. Tvrdí, že si neuvědomuje, že tím vláda rozpoutává spirálu násilí. Nemalá část ale Křečka hájí.

Sám zástupce veřejné ochránkyně na svém soukromém profilu na sociální síti reagoval na apel Šabatové podrážděně. "To nám ta deklarovaná vůle ke spolupráci již po týdnu pěkně začíná. Rovněž vyzývám veřejnou ochránkyni práv, aby nesnižovala vážnost a důstojnost úřadu tím, že její první mediální vystoupení směřuje proti mediální aktivitě zástupce veřejného ochránce práv," napsal na sociální síti.

Křeček byl soupeřem Šabatové při volbě nového ombudsmana po rezignaci Pavla Varvařovského. Šabatová ho porazila a získala těsnou většinu hlasů poslanců. Křeček ale zůstal na postu zástupce ombudsmana.

Související

Stanislav Křeček

Policisté mohli podle Křečka situaci na Babišově mítinku řešit profesionálněji

Policisté při zákroku proti školákovi v Borovanech na Českobudějovicku na loňském mítinku předsedy hnutí ANO Andreje Babiše mohli situaci řešit profesionálněji, míní ombudsman Stanislav Křeček. Navíc shledal pochybení policistů při výzvách k prokázání totožnosti. Vyplývá to ze zprávy z šetření veřejného ochránce práv ve věci, zveřejněné na jeho webu.

Více souvisejících

Stanislav Křeček ombudsman Anna Šabatová

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy