Starosta Mlejnský, který dával práci Bártově ABL, pozastavil členství v ODS

Praha - Starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský k dnešnímu dni pozastavil své členství v ODS. Funkci starosty jedenácté městské části bude zastávat i nadále. Zůstane rovněž členem zastupitelstva hlavního města a Prahy 11. Za rozhodnutím jsou především rodinné důvody, řekl ČTK. Do ODS by se chtěl časem vrátit.

Mlejnský, který byl členem ODS od roku 1995, se vzdal funkce prvního místopředsedy ODS Prahy 11, předsedy organizace této strany Jižní Město II i členství ve stranickém klubu v rámci zastupitelstva Hlavního města Prahy."Moje manželka je po těžké operaci a její dlouhodobé zdravotní problémy bohužel přetrvávají. Mám čtyři děti. Dvouletá holčička a roční chlapeček potřebují soustavnou péči, stejně jako dvě starší děti," uvedl v prohlášení.Svůj krok také zdůvodnil blížícími se volbami do Evropského parlamentu a především do zastupitelstva hlavního města a městské části. "Musíme si vybrat lídra a začít kampaň," řekl Mlejnský s tím, že chce svým rozhodnutím deklarovat, že se nebude kampaně účastnit. Kandidovat do komunálních voleb nechce ani za jinou politickou stranu. Věří ale, že se do ODS a politiky časem vrátí.Mlejnský v minulosti patřil k podporovatelům křídla ODS kolem bývalého primátora Pavla Béma. Po změně pražského vedení se dostal do stranické opozice. Opoziční zastupitelé ho a vedení Prahy 11 dlouhodobě kritizují za některé zakázky nebo prodeje pozemků. Mlejnský vždy kritiku odmítal.Na podzim na úřadu zasahovali policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, odnesli si údajně dokumenty a počítače z majetkoprávního odboru. Zasahovat měli i u Mlejnského doma. Mlejnský ČTK řekl, že od té doby ho policisté nijak nekontaktovali a o vyšetřování případu nemá informace. Důrazně popřel, že by pozastavení jeho členství v ODS mělo s případem cokoli společného.Předseda oblastního sdružení Jan Gabriel ČTK sdělil, že jihoměstská ODS podporuje setrvání Mlejnského ve funkci starosty až do řádných komunálních voleb. Vedení ODS v Praze 11 mu zároveň poděkovalo za jeho dlouholetou činnost.

Související

Více souvisejících

Dalibor Mlejnský ODS

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 39 minutami

před 44 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy