ODS osloví dopisem milion soukromníků

Praha - ODS ve spolupráci se Stranou soukromníků ČR a Sdružením podnikatelů a živnostníků (SPŽ ČR) rozešle dopis adresovaný milionu soukromníků ve kterém budou informace o politice ODS zaměřené na podnikání. Novinářům to na páteční tiskové konferenci sdělil volební lídr ODS Petr Nečas.

"Podnikatelé a jejich aktivity jsou zásadním předpokladem pro zdravý a rychlý růst ekonomiky, ODS je proto bude vždy hájit," řekl na úvod volební lídr ODS Petr Nečas s tím, že jeho strana nedovolí, aby ČSSD svojí nezodpovědnou politikou zvyšování daní, pojistného a byrokracie systematicky likvidovala podnikatele a nastartovala cestu ke státnímu bankrotu.

Místopředseda ODS, Petr Gandalovič také připomněl, jaká opatření již ODS pro podnikatele udělala, na rozdíl od kroků ČSSD. ODS například zrušila registrační pokladny a zrušila minimální daň zavedenou sociálními demokraty, nebo zjednodušila živnostenský zákon.

Oproti tomu ČSSD podle Gandaloviče zvýší administrativní zátěž, zvýší daň z příjmu fyzických osob až na 38 % a právnických osob na 21 % a sociální pojistné o 1 %.

ODS uzavřela strategické partnerství se Stranou soukromníků ČR (SSČR) a Sdružením podnikatelů a živnostníků (SPŽ ČR), kteří se také podíleli na přípravě ekonomického volebního programu ODS.

ODS proto rozešle asi milionu soukromníků dopis, ve kterém bude informovat o tom, co již pro soukromníky udělali a jaká opatření ještě plánují. Zaměří se především na malé a drobné podnikatele.

Rudolf Baránek, místopředseda (SSČR) upozornil, že jeho strana chce spoluprácí s ODS přispět k porážce levice. Soukromníky vyzval, aby hlavně nevolili doleva, protože je to nebezpečné.

Předseda Rostislav Senjuk uvedl, že jeho straně nejde o koryta, nýbrž o rovné podmínky pro podnikání. "Jde nám i o naše zaměstnance, neboť bez nich nemůžeme provozovat naše podniky. Kvůli principu superhrubé mzdy, která pro nás znamená mzdové prostředky pro zaměstnance, zaměstnanci do státního systému odvádějí 48 % toho, co si vydělají. Naše zájmy jsou tedy společné," řekl.

Rovnostářství, které se snaží nastolit ČSSD, dnes jsem viděl billboard "jsem proti navyšování cen energií," proti tomu být mohu, ale nic s tím neudělám, to je jako kdybych chtěl, aby voda netekla z kopce," dodal Senjuk.

Volební lídr ODS Moravskoslezského kraje, Pavel Drobil, na téma cen energií navázal. "Regulace podlamuje ekonomický růst a motivaci lidí a firem. Ukázkou důsledků regulace je Slovensko, ke kterému Paroubek vzhlíží. Ceny elektřiny pro domácnosti jsou tam nyní o 16 % vyšší a pro firmy o 33 % vyšší než v ČR.

Drobil také připomněl, že ČSSD naopak za své vlády přispěla ke zvýšení cen energie. "ČSSD stojí za vznikem superČEZu a prosadila zákon, který garantoval vysoké výkupní ceny solární energie," řekl s tím, že za dobu vlády sociálních demokratů vzrostla cena elektřiny pro domácnosti téměř o trojnásobek.

Na závěr Drobil řekl, že nižší ceny může zajistit pouze vyšší konkurence.

Související

Petr Nečas u soudu v kauze Nagygate

Nečas, Nagyová a Boček jsou vinní v kauze trafik pro poslance ODS, rozhodl soud

Soud dnes v rámci kauzy tzv. trafik pro poslance ODS vynesl verdikt týkající se bývalého premiéra Petra Nečase (ODS). Nečasovi udělil podmíněný trest v délce 2,5 roku a peněžitý trest ve výši milionu korun. Jeho manželka Jana (dříve Nagyová) a spoluobžalovaný bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček byli odsouzeni k dvouletým podmíněným trestům a pokutě ve výši 300 000 korun. Verdikt není pravomocný.

Více souvisejících

Petr Nečas Volby

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 29 minutami

Volodymyr Zelenskyj na návštěvě ve Vatikánu u papeže Františka (13. května 2023).

Zelenskyj dovezl papeži Františkovi netradiční dar

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se v pátek setkal s papežem Františkem na soukromé audienci ve Vatikánu, během níž mu předal symbolický dar – olejomalbu inspirovanou vražděním civilistů v Buči, kyjevském předměstí, kde v prvních týdnech ruské invaze došlo k masakru.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

António Guterres

Guterres nezvládá náplň své práce. Škodí i tak disfunkční Radě bezpečnosti

Generální tajemník OSN Antonio Guterres nezvládá základní náplň své práce. Místo toho, aby zachoval nestrannost a obhajoval mezinárodní právo se staví na stranu teroristů a teroristických režimů. Zdá se, že je potřeba nejen reformovat Radu bezpečnosti, ale také post, který zastává někdejší portugalský premiér a předseda Socialistické internacionály.

před 1 hodinou

Prezidentská debata CNN: bývalý prezident Donald Trump

Kamala sice vede průzkumy mezi voliči, v jednom netradičním ale zvítězil Trump

V klíčových amerických státech si voliči myslí, že republikánský kandidát Donald Trump lépe zvládne řešení války na Ukrajině a ozbrojených konfliktů na Blízkém východě než jeho demokratická soupeřka Kamala Harrisová. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který si objednal list Wall Street Journal (WSJ).

před 2 hodinami

Ve Varšavě proběhlo setkání Volodymyra Zelenského s Donaldem Tuskem (8. července 2024).

Spojenectví Ruska a KLDR se prohlubuje

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli varoval před rostoucím spojenectvím mezi Ruskem a režimy, jako je komunistická Severní Korea. Upozornil, že nejde jen o transfer zbraní, ale v případě Severní Koreje dokonce o možnost zapojení jejích vojáků do ruských okupačních sil. Tato prohlášení pronesl ve svém video-vystoupení na síti Facebook.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Přelom v nakládání s nápojovými obaly v Česku. Chystá se zálohování

Česko se chystá zavést povinné zálohování nápojových obalů. Podle ministerstva životního prostředí pomůže dostat k recyklaci více než 2,5 miliardy kusů plastových lahví a nápojových plechovek, snížit množství nevyužívaného odpadu a také zmenšit znečištění veřejných míst ve městech, obcích a volné krajině. Vláda schválila příslušný návrh novely zákona o obalech, která vedle zálohování zavádí i zpoplatnění reklamních letáků.

včera

včera

Marian Jurečka

Jurečka představil nový návrh růstu platů v politice

Jen o 6,9 procenta místo původně avizovaných 14 procent mají stoupnout platy politiků v příštím roce. Navrhne to ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Řekl to dnes v diskuzním pořadu Partie. Debatovat chce i o tom, aby výdělky soudců a státních zástupců rostly stejně jako ostatním ústavním činitelům.

včera

Ukrajinští vojáci brání svou zemi před ruskými agresory.

Válka na Ukrajině může skončit mírem za ruských podmínek. Co by to znamenalo?

Ukrajina nutně potřebuje mír, ale ne za ruských podmínek. Pokud Moskva ovládne mírová jednání svými požadavky, miliony Ukrajinců na novém „ruském“ území čeká krutý osud. Je čas zapojit veškeré diplomatické snažení do toho, aby se výsledná dohoda co nejvíce blížila návrhům ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Svět další genocidu skutečně nepotřebuje. Pokud dojde ke splnění ruských požadavků, budeme se na ni muset dívat.

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Zelenskyj nastínil aktuální bojovou situaci v ruské Kurské oblasti

Ukrajinská armáda odrazila ruské útoky v Kurské oblasti, do které pronikla přes hranici na začátku letošního srpna. Tvrdí to ukrajinský premiér Volodymyr Zelenskyj. Vojáci podle jeho slov drží linii a neustupují. Moskva přitom v pátek oznámila, že v oblasti získala zpět dvě obce. 

včera

Marian Jurečka

Jurečka řekl, jak to bylo s penězi pro první dámu Evu Pavlovou

K otázce peněz pro první dámu se v neděli vyjádřil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) v diskuzním pořadu Partie. Podle Jurečky má nakonec platit původní dohoda mezi prezidentskou kanceláří i ministerstvem, ačkoliv se ji prý Hrad snažil pozměnit.

včera

včera

Policie nastínila okolnosti střelby v obci u Plzně. Muže obvinila

Policie zahájila trestní stíhání střelce, který v pátek v obci u Plzně zasáhl nezletilou dívku. Ta skončila v nemocnici. Muž byl obviněn z pokusu o vraždu a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy