Chaloupka na ČT domluvil a Škromach začal psát o magorech

Praha - Krátce poté, co kandidáti do europarlamentu z Hnutí sociálně slabých a strany Republika domluvili na ČT, označil Zdeněk Škromach /ČSSD/ některé kandidáty za magory.

Česká televize vysílá každý den rozhovory s kandidáty jednotlivých uskupení. Dnes přišla řada na Štefana Michaláka z Hnutí sociálně slabých, které vede bývalý agent StB Ludvík Zifčák, a Ottu Chaloupku ze Strany republika. Oba dva byli ve svých názorech na EU velmi tvrdí, stejně jako ostře kritizovali současné politické představitele ČR. Chaloupkova strana například vystupuje zásadně proti imigraci do zemí Evropské unie.

Krátce poté, co rozhovory skončily, napsal Zdeněk Škromach na sociální síti ostrou kritiku části kandidátů do Bruselu. "Když tak poslouchám ty magory, co si umanuli, že budou europoslanci, tak začínám chápat většinu občanů, že k volbám nepůjdou. Ti lidé absolutně nic nevědí, jak funguje EU, ani kam se točí svět. Naivně si myslí, že když znova obeženou naši zemi ostnatým drátem s vlastní měnou v globalizovaném světě, zajistí prosperitu a blahobyt," míní Škromach na Facebooku.

Obnovení bipolárního světa by podle něj vedlo jen k sebevraždě České republiky. "Zrušte tyto vystoupení ignorantů a možná lidé k volbám i přijdou. Vzhůru k zapomnění," vyzval následně.

Účast ve volbách do Evropského parlamentu byla v Česku minimální. V roce 2004 přišlo 28,32 procent oprávněných voličů, o pět let později ještě o desetinu procenta méně. Letos se očekává účast kolem třiceti procent.

Související

Více souvisejících

Evropské volby 2014 Otto Chaloupka Zdeněk Škromach

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy