Falbr se ohradil proti studii, která z něj dělá propadlíka. Toto mu vzkázal Paroubek

Praha - Poslanec Evropského parlamentu Richard Falbr byl v nedávné studii publikované think-tankem Evropské hodnoty označen za jednoho z největších propadlíků současných europoslanců. Ten se proti výsledkům prudce ohradil, následně na něj však udeřil expremiér Jiří Paroubek.

Z dubnové studie organizace Evropské hodnoty vyplývá, že Richard Falbr měl mezi českými poslanci jednu z nejnižších účastní na hlasování. Pyšnit se nemůže ani počtem předložených zpráv či stanovisek a jeho vystoupení na plenárním zasedání českých europoslanců byla také nejméně četná.

Psali jsme:
Studie odhaluje aktivitu českých europoslanců. Podívejte se, kdo byl nejlínější

V dnešním Právu se Falbr důrazně ohradil proti výsledkům studie ä tvrdí, že práci poslance není přece možné posuzovat podle čárek za vystoupení na plénu. "Podstatné není, kolikrát mluvil, ale co říkal, a hlavně udělal," říká europoslanec.

Dále vyjmenovává jednotivé činnosti, kterým se věnoval během svého pětiletého mandátu, například vyjednávání a spolupráce s odbory, Radou seniorů, se Sdružením nájemníků, s eurokomisaři v kauze OKD a mnoho dalších, které tato studie podle jeho slov nezahrnuje.

Falbr nám "zfotrovatěl"

Europoslance a jeho vyjádření si povšiml předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek, který ve zprávě serveru EuroZprávy.cz okomentoval, jak na tom podle něj Falbr doopravdy je.

"Europoslanec Richard Falbr byl dubnovou studií think-tanku Evropské hodnoty označen za jednoho z největších „propadlíků" Evropského parlamentu v právě končícím pětiletém volebním období. Dnes R. Falbr rozvíjí na stránkách Práva, kolik že toho vlastně za pět let udělal a že sedět na schůzích EP je vlastně hloupost.

Já si to, na rozdíl od něj, nemyslím. Základní povinností člena jakéhokoliv parlamentu je být na jeho jednání a u všech důležitějších hlasování. Všechno ostatní je nadstavba anebo nepsaná povinnost. Řekněme si to otevřeně, někdejší „táta pracujících" Falbr, jehož hlas hřměl před lety republikou, nám v Bruselu hodně zfotrovatěl. V českých médiích o něm byly z Evropského parlamentu jen informace o tom, že si tu a tam při schůzi EP s chutí pochrupal. Nic jiného...

Obávám se, že ne každý je v jeho věkové kategorii schopen být Ch. de Gaullem, tedy ve vysokém věku být soudný a začít místo politiky chodit třeba na ryby. Už před pěti lety jsem byl šokován, jak se Richard Falbr, někdejší „táta pracujících", zastával oprávněnosti osmitisícové (eurové) měsíční apanáže poslanců v EP. Tento svůj názor, jak jsem si povšiml, dodnes nezměnil. Je to smutné," píše předseda strany LEV 21 a kandidát do Evropského parlamentu Jiří Paroubek.

Související

Více souvisejících

Richard Falbr Jiří Paroubek europoslanci

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí: Meteorologové letos poprvé varují před bouřkami. Hrozí do půlnoci

První letošní výstrahu před bouřkami vydal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Platí od 14. hodiny do půlnoci na úterý a týká se jižní a východní poloviny republiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy