Šokující nahrávky z ČSSD: Jezdím, vole, pro úplatky, vole, do Prahy

Praha - Pondělní deník právo zveřejnil pikantní nahrávky z jednání členů okresního výkonného výboru ČSSD v Břeclavi. Díky obsahu a užitému jazyku je přirovnává k legendárnímu záznamu hovorů fotbalových bafuňářů, známého jako „Ivánku, kamaráde“.

Podle listu je nahrávka stará zhruba půl roku a mluví na ní údajně statutární místopředseda OVV Břeclav Igor Chlup, asistent poslance ČSSD Jiřího Petrů, člen OVV Zdeněk Urban a ještě jedna nebo dvě neidentifikovatelné osoby. 

"Ale to je na h...o, ale tak dobře, aj kdyby to bylo do dvě stě, tak ty dvě stě rozdělím na čtyřikrát, vole, a je to bez výběrovýho řízení. Šak to rozepíšu, šak nedělám to tejden, tak to rozepíšu na čtyři akce, vole, a je to bez výběrovky, ne?" říká neidentifikovaný hlas na nahrávce.

Chlup pro Právo připustil, že rozhovor se pravděpodobně odehrál u něj v kanceláři. Jde podle něj o politický boj o post předsedy břeclavské ČSSD. Popřel však, že by on nebo Urban ovlivňovali veřejné zakázky.

"Odjížděl sem tak zje...ej, protože z některých lidí, kterým bych proměnil dobu, začaroval bych na pět minut dva roky zpátky, ukázal bych jim jejich obraz, jak se chovali a jak mluvili o některých lidech, jak byli pos...ní, a teď bylo. Tak se poblila půlka kraja, půlka kraja. To, co oni ti zm...i vymýšlí, já bych jim pět minut ukázal minulost, ty by se pi...a propadli do kanálu," zní z další nahrávky, kterou Právo přiřadilo právě Chlupovi.

Další slova mají pro změnu patřit Urbanovi: "Já si nechávám nadávat do zkur...ých socanů, já si nechávám, vole, nenechám nadávat do zkur...ých socanů, vole? Proč ku...a?"

"Já na to musím, ku...a, najít. A jak to mám, jak najít, když mi ještě řekne, když se zeptám, hele, není tam nějaká práce, je tam někde nějaké výběrové řízení, dá se do něčeho přihlásit? A já jezdím, vole, pro úplatky, vole, kamsi do Prahy, vole, no tak to další z věcí, chápeš to," cituje list další nahrávku s neidentifikovatelným hlasem.

Související

Zdeněk Koudelka Rozhovor

25 let od opoziční smlouvy. Navzdory nálepkování zajistila stabilní vládu a snížila schodek rozpočtu, míní Koudelka

Před čtvrtstoletím, 9. července 1998, uzavřely dvě tehdy nejsilnější tuzemské politické strany Smlouvu o vytvoření stabilního politického prostředí v České republice, známou jako opoziční smlouva. Výsledkem byla jednobarevná vláda vítěze voleb, ČSSD vedené Milošem Zemanem, tolerovaná druhou stranou v pořadí, ODS v čele s Václavem Klausem. Ačkoliv se proti tomuto uspořádání kriticky vymezovaly menší politické subjekty a část veřejnosti i médií, mezi voliči ČSSD a ODS mělo nezanedbatelnou podporu, uvádí v rozhovoru pro server EuroZprávy.cz politolog a právník Zdeněk Koudelka. 

Více souvisejících

ČSSD břeclav

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy