Pravičák Haas se vysmál ODS i Zaorálkovi. Toto vzkázal Fialovi

Praha - Exporadce někdejšího prezidenta Václava Klause a bývalých premiérů Mirka Topolánka a Jana Fischera Tomáš Haas se podle svých slov zřejmě začne stydět za to, že je členem ODS. Na svém profilu na sociální síti poslal předsedovi strany vzkaz a jeho kritice neušel ani místopředseda strany Jan Zahradil.

Haase k napsání svých dojmů ze současného stavu strany donutila včerejší tisková konference ODS, na které strana kritizovala zahraniční politiky a vlády na Středním východě a na Ukrajině. "Nevěřím svým uším - Předseda Fiala a Mirka Němcová kritizují nedostatek informací o postoji vlády. Fiala o Izrael Palestina a Němcová o Ukrajině. Zatímco Fala kritizuje vládu za nedostatečnou podporu Izraele, na Ukrajinu chce Němcová tvrdší a rozhodnější protiruský postoj. Včetně sankcí - jen chtějí sankce lépe vysvětlit podnikatelům a průmyslu," uvedl Haas.

Podivuje se nad tím, že to je to jediné, za co vládu kritizují, a že nemají výhrady k politice obecně. "Rusko podporuje separatisty, dodává jim zbraně které nakonec pravděpodobně stojí za sestřelením malajského letadla. A tak ODS žádá vyloučení Ruska z Rady Evropy," dodal Haas.

"Vážený pane předsedo, podporujete vyloučení Ruska z Rady Evropy. Nemáte jak sám říkáte žádné důkazy a žádáte vyšetření. Ale paní Němcová nemá pochyb a tak už, bez jakéhokoliv vyšetřování už znáte viníka - Rusko. A tak navrhujete vyloučení Ruska z Rady Evropy," vzkázal publicista Petru Fialovi. 

Podle jeho názoru je to od začátku krize poprvé, kdy ODS vyslovila nějakou výhradu týkající se zahraniční politiky Lubomíra Zaorálka (ČSSD). "Možná by se toho měla ujmout ODS, která s vládou po celou dobu krize bezvýhradně souhlasí. Tiskový mluvčí ODS Zaorálek jak je vidět na to nestačí. Nevěřím tomu, že ODS již půl roku podporuje politiku, o které nic neví," diví se Haas a dodává, že se asi začne stydět za to, že je členem ODS.

Exporadce se následně zamýšlí nad tím, proč je zahraniční poolitika ODS nezajímavá. Odpověď je podle něj jednoduchá: "Vše podstatné řekne Lubomír Zaorálek a vlastní názor ODS nemá. Až na tu malou stížnost, že Zaorálek postoj ODS adekvátně nevysvětluje. ODS nemá názor a nemá zahraniční politiku a jak se zdá nemá pro ní ani odpovědnou osobu. Předseda Fiala sice jmenoval Jana Zahradila předsedou poradní expertní komise, ale to bylo naposledy, co jsme o něm slyšeli," podotýká Haas.

Závěrem se vrací k tiskové konferenci strany a všímá si, že na ní vedle vedle předsedy strany stojí Mirka Němcová, a ne Jan Zahradil. "Najdete jej na Webu ODS, jako všechny důležité informace. Z něho jsme se dozvěděli, že jej ovlivnila spousta vědců a že jeho největší obavou je, že se s někým nedohodne. A co by nejraději dokázal? Hrát na bicí," stručně hodnotí Haas.

Sdílejte článek

Související

Více souvisejících

Tomáš Haas Lubomír Zaorálek Jan Zahradil

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy