Kasl a jeho 65 Demokratů představili řešení pro lepší život v Praze

Praha – Volební sdružení 65 Demokratů Jana Kasla postupně zveřejní 65 konkrétních řešení pro lepší život v Praze, se kterými nastoupí do blížících se komunálních voleb. Program je založen jak na zkušenosti bývalého primátora a řady významných odborníků, tak na více než roční práci Jana Kasla a dalších kandidátů na aktualizaci Strategického plánu Prahy v rámci IPR hl. m. Prahy.

"Rozhodli jsme se jen nenadávat nad neschopností radnice či být jen nezúčastněnými odborníky, radícími politikům, kteří však radám moc rádi nenaslouchají. Sestavili jsme tým a navrhli program vycházející z expertních analýz a práce mnoha odborníků pro Prahu - 65 konkrétních kroků, jak zajistit Pražanům výrazně lepší život v hlavním městě. Jednotlivá řešení garantují kandidáti, kteří k tomu mají odpovídající odbornost a zkušenost. Nejde o populistická hesla, ale chytrá řešení pro budoucnost, založená na skutečné znalosti a práci pro Prahu," uvedl ve zprávě serveru EuroZprávy.cz lídr kandidátky Jan Kasl.

"Musíme myslet do budoucna, musíme být chytří a musíme přijímat opatření, která dávají smysl dlouhodobě. Uvědomujeme si, že je nezbytné chytře čelit obtěžující dopravě, nesnižujícímu se znečištění a hluku, zaostávající infrastruktuře, stárnoucí populaci a především nefungujícím systémům řízení města, jehož správa ztratila podporu občanů," upozorňuje Kasl.

Tři priority z programu 65 Demokratů Jana Kasla proto tvoří:

Transparentní správa města - stabilní plány Bezpečná, čistá a zelená Praha
Chytrá řešení pro život města

Praha a Pražané si podle lídra strany zaslouží po letech stagnace zkušené a kompetentní vedení - tým odborníků přinášejících skutečná řešení jejich problémů.

Prvních 10 řešení pro lepší život v Praze podle 65 Demokratů Jana Kasla:

Řešení č. 1 - Transparentní a důvěryhodná radnice

Garantují: Jan Kasl, primátor 1998 – 2002, Jiří Witzany, nejvýraznější opoziční kritik za doby panování Pavla Béma a Tomáš Homola, advokát a komunální politik.

Řešení č. 2 - Praha pro mladé i seniory

Garantují: Hana Moravcová, starostka Prahy 20, Arjana Shameti, pedagožka, Pavel Klener, lékař, profesor, bývalý ministr zdravotnictví.

Řešení č. 3 - Kamiony do města nesmí

Garantují: Petr Moos, proděkan FD ČVUT, Pavel Dobeš, ředitel centra pro globální satelitní navigaci, Radek Zykán, architekt a urbanista.

Řešení č. 4 - Zadlužená Praha začne promyšleně hospodařit

Garantují: Jiří Witzany, analytik finančních rizik, Jaroslava Vorlová, expertka na daně a účetnictví, Rastislav Jansík, ekonom, Petr Suška, ekonom.

Řešení č. 5 - Konec sanitek bloudících po Praze

Garantují: Pavel Klener, VŠ pedagog, bývalý ministr zdravotnictví, Martin J. Stránský, ředitel Polikliniky na Národní, primář Yale Univerzity School od Medicine

Řešení č. 6 - Kultura pro prosperitu města

Garantují: Arjana Shameti, pedagožka, Jana Fedosová Tomášková, galeristka a organizátorka kulturních akcí, Jana Slámová, restaurátorka.

Řešení č. 7 - Lepší parky a zeleň v ulicích pro každodenní život

Garantují: Helena Jantačová Dobiášová, expertka na ekologickou legislativu, Pavel Činčera, manažer mezinárodních environmentálních projektů, vydavatel webu Ekolist.cz a Petr Štěpánek, VŠ pedagog na oboru Design prostředí a bývalý ředitel SFŽP.

Řešení č. 8 - Jednotný parkovací systém

Garantují: Petr Moos - dopravní odborník, bývalý ministr dopravy, Karel Koželuh komunální politik, Filip Endal, architekt a konzultant.

Řešení č. 9 - Veřejný prostor obytných zón s lepším ovzduším

Garantují: Helena Jantačová Dobiášová, expert na ekologickou legislativu, Pavel Činčera, environmentální expert, vydavatel Ecolistu, Zuzana Hamanová, urbanistka.

Řešení č. 10 - Koncept chytré Prahy

Garantují: Petr Moos a Petr Štěpánek, experti na Smart cities koncept a Jan Kasl, architekt a spoluautor Strategického plánu Prahy.

Dalších pět řešení pro konkrétní problémy Prahy zveřejnění strana v pondělí 4. srpna a pak každý týden až do voleb 10. října.

"Věříme, že dokážeme vyvolat debatu o dalším směřování Prahy. Rozbujelá korupce je velký, ale nikoli jediný problém hl. města. Buď se budeme stále ohlížet a zabývat se problémy předchozích vedení magistrátu nebo začneme konečně kvalifikovaně přemýšlet o budoucnosti, o kvalitě života obyvatel Prahy a možnostech, jak život ve městě zlepšovat. K tomu jsou třeba odborníci schopní realizovat řešení vyžadující znalost mnoha oborů," říká Jan Kasl, lídr kandidátky 65 demokratů Jana Kasla a kandidát na primátora.

Související

Více souvisejících

Jan Kasl Praha Komunální volby

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy