Ministři pojedou do Lán. Zeman přijme vládu 17. února, s Babišem se sejde ještě v lednu

Setkání prezidenta Miloše Zeman s vládou se uskuteční 17. února. Bylo přesunuto z původně plánovaného 3. února, protože v ten den se uskuteční poslední rozloučení se zesnulým předsedou Senátu Jaroslavem Kuberou. S premiérem Andrejem Babišem (ANO) se prezident na tradiční schůzce setká v pátek 31. ledna. ČTK to dnes řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman vládu přijme na zámku v Lánech. S ministry se setká po více než roce. Předloni prezident menšinový kabinet hostil 10. prosince na adventní večeři. Letos se měla schůzka podle původních informací uskutečnit už 3. února. Na tento den ale bylo stanoveno poslední rozloučení s Kuberou, vláda proto byla do Lán pozvána o dva týdny později.

V Teplicích se bude 3. února konat smuteční shromáždění, pietní setkání je také ve stejný den naplánováno do pražského Rudolfina. Na stejný den by měla vláda vyhlásit státní smutek.

Ještě na konci ledna Zeman v Lánech přijme předsedu vlády. Setkají se na pravidelném každoměsíčním jednání, při kterých probírají aktuální záležitosti.

Naposledy spolu v Lánech takto jednali v polovině prosince, kdy mluvili třeba o odvolání ředitele Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Dušana Navrátila. Babiš také prezidentovi přivezl Národní investiční plán své vlády. Oba politici se ale také setkali na začátku ledna na novoročním obědě, kam netradičně pozvali kromě svých manželek i děti.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Andrej Babiš Vláda ČR prezident čr Zámek Lány

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy