Piráti chtějí minimálně obhájit 350 zastupitelských mandátů

Piráti chtějí minimálně obhájit 350 zastupitelských mandátů. Novinářům to dnes řekl předseda strany Ivan Bartoš poté, co odevzdal v Základní škole Sázavská v Praze 2 svůj hlas. V senátních volbách doufá v postup pirátských kandidátů do druhého kola.

Bartoš připomněl, že Piráti byli po minulých volbách ve vedení tří největších měst, Prahy, Brna a Ostravy. Kandidují ve zhruba 200 městech a obcích, do boje o horní komoru vyslali osm kandidátů. Pirátští senátoři jsou nyní členy společného klubu se SEN 21, podle Bartoše spolupráce funguje dobře.

Piráti by podle vicepremiéra v městech a obcích dělali otevřenou politiku bez korupce a modernizovali města. Důležitost přikládá také vyjednávání a formování koalic. Volební účast odhadovat nechtěl. "Není příliš slunný víkend, lidé by mohli jít k volbám," řekl.

Doufá, že se na vedení měst nebude podílet SPD. Kritizoval, že šéf hnutí Tomio Okamura mluví o nutnosti vyjednávat s Ruskem o levném plynu a levné ropě, zatímco ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci a v Moskvou ovládaných částech Ukrajiny začala "loutková referenda" o připojení k Rusku.

Související

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Více souvisejících

Volby Česká pirátská strana Ivan Bartoš (Piráti)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy