Šlachta zahájil kampaň, je proti přijetí eura i kvótám u migrantů

Pro Českou republiku není podle Roberta Šlachty vhodná doba na přijetí eura. Bývalý vysoce postavený policista to dnes řekl v Pasohlávkách na Brněnsku při zahájení kampaně hnutí Přísaha ke sněmovním volbám formou drive-in. Za zklamání označil premiéra Andreje Babiše (ANO), z jeho slibů podle Šlachty nic nezůstalo.

Šlachta se na jižní Moravě narodil. Na jeho první drive-in debatu přijela stovka aut. Naplánované má další dvě podobné akce, jednu v Praze a o druhé jedná v Ostravě. Zhruba na 50 místech po celé zemi mohou lidé podpořit Šlachtovo hnutí podpisem, aby se mohlo zúčastnit voleb.

Šlachtovi posílali lidé otázky přes internet. K přijetí eura uvedl, že na něj není vhodná doba. "Buďme rádi, že máme českou korunu a že odolává," uvedl. Podle jeho hnutí by se přijetím eura zúžila pro ČR vyjednávací pozice a země by přijala závazky za další státy s eurem.

Otázky směřovaly i na Babiše. "Je pro mě jedno velké zklamání. Ze slibů, které byly, jako například boj proti korupci, nezůstalo nic," uvedl Šlachta. ČTK řekl, že není pravda, že by měl spolupracovat s bývalým místopředsedou hnutí ANO a bývalým primátorem Brna Petrem Vokřálem, který hnutí loni po sporech opustil. O možné spolupráci se v kuloárech spekulovalo. K případné spolupráci s politickými subjekty po volbách uvedl, že by nechtěl spolupracovat s extremistickými subjekty nebo takovými, které rozdělují společnost.

Šlachta uvedl, že hnutí u migrantů nepřistoupí na kvóty a je za tvrdý postih převaděčů. Dále je pro zeštíhlení státní zprávy a její digitalizaci. Řekl také, že chápe frustraci lidí kvůli opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru, na druhé straně ale podle něj není dobré pořádat demonstrace.

Šlachta osm let řídil protimafiánský úřad policie od ledna 2008, kdy nahradil Jana Kubiceho, do června 2016. Podílel se na zásahu, který vedl k pádu kabinetu Petra Nečase (ODS). Později působil u celníků, kde předloni skončil.

Související

  Robert Šlachta.

Soud začal projednávat žalobu Grygárka na Šlachtu kvůli jeho knize

Soud dnes začal projednávat žalobu někdejšího náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze Libora Grygárka na předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu kvůli knize Třicet let pod přísahou. Grygárek po někdejším šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) žádá omluvu a půlmilionové odškodnění zejména za poškození pověsti.

Více souvisejících

Robert Šlachta

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 22 minutami

před 35 minutami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy