Souboj o post šéfa KDU-ČSL bude dramatičtější. Objevil se čtvrtý kandidát

Mezi navrhovanými kandidáty na předsedu KDU-ČSL je vedle šéfa lidoveckého poslaneckého klubu Jana Bartoška, poslance a bývalého ministra zemědělství Mariana Jurečky a europoslance Tomáše Zdechovského také dosavadní místopředseda strany a předseda liberecké KDU-ČSL Štěpán Matek. Oznámil to předseda volební komise Jiří Navrátil. Další kandidáti ještě mohou být navrženi.

Dosavadní předseda KDU-ČSL Marek Výborný končí v čele lidovců z rodinných důvodů zhruba po deseti měsících. Na sjezdu rezignovali na své pozice všichni členové předsednictva, většina bude ale o pozici usilovat znovu.

Aspoň částečně by delegáti sjezdu sestavu místopředsedů měli obměnit, o funkci se už nechce ucházet právě Matek.

Křeslo první místopředsedkyně lidovců bude chtít obhájit senátorka Šárka Jelínková. Mohla by se utkat se Zdechovským, pokud neuspěje ve volbě předsedy. Pozice řadových místopředsedů by měli obhajovat Bohuslav Niemiec a Petr Hladík. Kandidovat by měl nově předseda sněmovního evropského výboru Ondřej Benešík.

Štěpán Matek (KDU-ČSL) KDU - ČSL sjezd KDU-ČSL 2020 Marek Výborný (KDU-ČSL) Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Marian Jurečka (KDU-ČSL) Jan Bartošek Jan Horníček (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 13 minutami

před 54 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy