Soud eviduje žádost lobbisty Janouška o další přerušení výkonu trestu

Krajský soud v Brně dostal návrh lobbisty Romana Janouška na další přerušení Janouškova výkonu trestu vězení. Spis byl koncem minulého týdne předložen Generálnímu ředitelství vězeňské služby ČR. Dnes o tom informovala mluvčí soudu Klára Belkovová.

Janoušek si má odpykat 4,5 roku vězení za to, že autem srazil ženu a od nehody ujel, výkon trestu ze zdravotních důvodů se na jeho žádost přerušuje opakovaně. Ve vězení dosud strávil zhruba rok a čtvrt.

Výkon trestu má v současnosti Janoušek přerušený do konce dubna. "Spisový materiál byl koncem minulého týdne obratem předložen Generálnímu ředitelství vězeňské služby ČR, Ústřední lékařské komisi, se žádostí o posouzení aktuálního zdravotního stavu odsouzeného a stanovisko k zajištění odpovídající lékařské péče v podmínkách výkonu trestu odnětí svobody," uvedla mluvčí. Další informace nesdělila.

Opilý lobbista v roce 2012 v Praze srazil autem ženu, kterou tak vážně zranil. Byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Trest nastoupil v listopadu 2014 a ve vězení byl do března 2016. Trest mu byl opakovaně přerušen ze zdravotních důvodů, naposledy loni na jaře o rok.

Podle lékařských posudků Janoušek trpí nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl. Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit, a Janouška tak zabít. Server Seznam Zprávy ale koncem února zveřejnil fotografie z přelomu let 2019 a 2020, na kterých se Janoušek bez hole pohybuje na zasněžených svazích rakouských Alp.

Související

Vrchní soud v Praze

Soud už rozhodl ohledně odblokování Janouškova majetku, výsledek nesdělil

Pražský vrchní soud už rozhodl ohledně odblokování majetku lobbisty Romana Janouška a jeho obchodního partnera Luboše Paška, který policie zajistila v kauze Chambon. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí soudu Kateřina Kolářová s tím, že rozhodnutí zatím nemůže komentovat, protože není vyhotovené a doručené. 

Více souvisejících

Roman Janoušek

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy