Strany už mají čísla pro krajské volby. Kdo dostal šťastnou sedmičku?

Hnutí ANO bude v říjnových krajských volbách kandidovat s číslem 50, ČSSD s číslem 45. Piráti mají 19, ODS 33, KSČM 63, SPD 16, KDU-ČSL 12. Sedmičku, která je považována za šťastné číslo, dnes Státní volební komise vylosovala pro hnutí STAN. Třináctku dostali Zelení.

Čísly budou označeny hlasovací lístky volebních uskupení, která je mohou využít také ve volební kampani.

Celkem v letošních krajských volbách kandiduje 85 uskupení hlavně kvůli různým koalicím, které strany a hnutí včetně většiny parlamentních sestavily pro jednotlivé regiony. Platí to například pro TOP 09, která v žádném z krajů nekandiduje samostatně. Před čtyřmi lety kandidovalo 89 seskupení.

Jedničku letos dostalo hnutí Bezpečnost, odpovědnost, solidarita. Startovní pořadí uzavírá liberecké uskupení Pro KRAJinu, které vede krajský zastupitel za Změnu pro Liberecký kraj Josef Šedlbauer. Trojku určil los pro uskupení Čistý a lepší sever.

Trikolóra pro své samostatné kandidátky obdržela číslo 70, Starostové pro Liberecký kraj dostali číslo 20.

Krajské volby se letos uskuteční společně s prvním kolem senátních voleb v pátek 2. a v sobotu 3. října.

Související

Volby, ilustrační foto

Výsledky krajských voleb jsou ve Sbírce zákonů, od středy lze podávat stížnosti

Výsledky krajských voleb byly dnes vyhlášeny ve Sbírce zákonů. Od středy je bude možné zpochybnit u krajských soudů. Sbírka obsahuje také výsledky hlasování na Děčínsku, kde mandát už v prvním kole obhájil senátor Zbyněk Linhart (za STAN). Stížnosti na výsledky senátních voleb bude řešit Nejvyšší správní soud. Desetidenní lhůta na to skončí v pátek 16. října.
Volby, ilustrační foto

Výsledky krajských voleb získají oficiální podobu v úterý

Státní volební komise dnes schválila vyhlášení výsledků víkendových krajských voleb ve Sbírce zákonů. Oficiální podobu by tak měly získat v úterý, řekl novinářům ředitel odboru voleb ministerstva vnitra Petr Vokáč. Ve sbírce se objeví také výsledky senátních voleb na Děčínsku, kde mandát už v prvním kole obhájil předseda senátního výboru pro veřejnou správu Zbyněk Linhart (za STAN).

Více souvisejících

Volby krajské Hnutí ANO ČSSD ODS Česká pirátská strana Volby top 09

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

Policie vyšetřuje smrt ženy v centru Plzně. Nejspíš došlo k trestnému činu

Policie vyšetřuje v Plzni od úterního odpoledne úmrtí ženy, která nejspíš zemřela násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté. V západočeském městě dnes také museli strážci zákona evakuovat soudní budovy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy