Z České televize přišlo důrazné prohlášení k 17. listopadu. Klaus mladší nebude nadšený

Václav Klaus mladší je poslední dobou na českých sociálních sítí poměrně často zmiňovanou osobou, zejména kvůli výročí 17. listopadu. Na toto téma se vyjádřil i moderátor Reportérů ČT Marek Wollner. Klausovi se to ale líbit nebude.

"Já bych na nikoho nepískal, ani na Václava Klause mladšího ne, už vůbec ne, kdyby měl s sebou malé dítě. Jenže my, kteří jsme před šířením nenávisti mockrát varovali, jsme byli okřikováni, vysmíváni, nazýváni takovými jako on dobroseři, eurohujeři, Havloidi a kdovíjak ještě," napsal Wollner na sociální síti.

Následně vytáhnul jeho komentář, který napsal před řadou let. Z něj zveřejnil následující výtah: "Jen těžko lze sledovat vystupování „osobností“ typu Schulze, Merkelové, Junckera, Dienstbiera nebo soudružky Mogheriniové a nevypěstovat si k současné podobě EU odpor hraničící s nenávistí a chutí k násilí…"

Poté, co ho imaginární advokát opraví, že by takhle neměl psát, a poradí mu, jak na to, Klaus ml. odvětí: "Ale takhle nic nenapíšu, pane doktore. Takhle se přece nedá svobodně psát. Vždyť čtenáři poznají, že to není od srdce, a nebudou to číst, anebo s odporem, jako když píšou námezdní pisálkové."

Wollner v reakci tvrdí, že novináři holdují raději věcným argumentům a nepovažují za mínus, když tím nezískají nejradikálnější čtenáře. Ostatně k radikálnosti neměl tehdy Klaus daleko. V onom komentář například napsal i následující.

"Nenávidím lidi, kteří vyhrožují, že zotročí naše ženy, zničí naše města a naši kulturu a nás pozabíjejí. Nenávidím jejich přesvědčení, a pokud je to náboženství, pak nenávidím takové náboženství. Podněcuji k této nenávisti, protože zlu by se lidé měli postavit, co bez negativních emocí nejde." 

Podle moderátora je to jako s radou z Vesničko má, středisková: "Jaroušku, říkám ti, nestrkej si ty sirky zpátky do tý krabičky!!" Proč ale zrovna takto?

"Protože až to blafne, může to být zrovna ve tvé vlastní kapse. Kéž by to bylo poučení pro všechny, kdo s nenávistí zacházejí jako s politickou zbraní. Ale tak naivní nejsem," doplnil moderátor.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. Marek Wollner

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy