Rodina se ze smrti šikanované učitelky nemůže vzpamatovat

Praha - Televizi Nova se podařilo získat výpověď příbuzné učitelky, kterou šikanovali žáci střední průmyslové školy v pražským Malešicích. Podle ní se rodina z její smrti stále nemůže vzpamatovat a to, co musela prožívat při vyučování, je pro všechny nepochopitelné. Skandální videa šikanované učitelky vyvolala vlnu debat o selhání vedení školy.

"Jsme šokovaný, to, co jsme viděli na těch videích, to přece nemůže nikdo přejít. To nebylo samo sebou a ona byla klidná, nebo kdyby to bylo náznak, že se rozčiluje nebo něco, ale ona byla úplně apatická," sdělila příbuzná učitelky.

Nikdo z okolí paní Ludmily o hrůzách, které jí ve škole připravili tři studenti, nevěděl, včetně její nezletilé dcery. "Ona to nedala na sobě znát vůbec. Já se vžívám do její situace a ta asi nebyla lehká," doplnila příbuzná.

Otřesné záběry teď řeší nejen zřizovatel školy, inspekce, ale i policie, a politici. "Já pochybuju, že ta škola o tom nevěděla, protože ta doba, po kterou se to dělo, to by museli být slepí a hluší, v takovém případě tam nikdo z vedení nemají co dělat," sdělila Miroslava Němcová z ODS.

Rozpoutala se ale i debata, zda učitele nechránit statusem veřejného činitele či snížením trestní odpovědnosti mladistvých. "Nejjednodušší by bylo, kdyby soudci v případě útoku na učitele přihlíželi k tomu, že útok na učitele v sobě skrývá vyšší společenskou nebezpečnost a tresty by byly přísnější," stálo v sms od ministra financí Andreje Babiše.

Rodina zemřelé učitelky teď jen doufá, že v otřesné kauze budou všichni spravedlivě potrestáni.

Související

Více souvisejících

šikana škola Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 44 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Íránský prezident Raísí bude ve čtvrtek pohřben ve svém rodném městě

Stovky lidí se v úterý sešly ve městě Tabríz, hlavním městě íránské provincie Východní Ázerbájdžán, aby se zúčastnily pohřebního průvodu za prezidenta Ebráhima Raísího, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy