Breivikovi se nedivím, píše Polák. Chce zabít profesory a zapálit budovy Masarykovy univerzity

Brno - Policie v reakci na nebezpečné výhrůžky polského bývalého studenta Masarykovy univerzity v Brně (MU) zvýšila dohled nad Filozofickou fakultou MU. Podezřelý se nachází v Polsku, proto jsme navázali spolupráci s polskými kolegy, řekla ve čtvrtek Mediafaxu brněnská policejní mluvčí Andrea Straková.

Policisté se případem zabývají od středečního odpoledne. "Podezřelý z nebezpečného vyhrožování je v Polsku, kde také vznikly internetové stránky, na nichž výhrůžky byly," uvedla Straková. Podle ní policisté požádali o spolupráci polské kolegy, přesto případ nepodceňují. "Zvýšili jsme dohled v okolí filozofické fakulty," dodala Straková. O případu informovala agentura Mediafax ve středu. Masarykova univerzita v minulosti podmínečně vyloučila ze studia polského studenta, kterého později nepřijala na doktorské studium. Poté se na fakultě objevilo několik zalepených zámků dveří a další poškozený majetek univerzity. Za to Městský soud v Brně udělil Dariuszi Damianu Sieczkowskimu pětiměsíční vězení podmínečně odložené na 18 měsíců, což ve středu potvrdil Krajský soud v Brně. Student však v případě potvrzení verdiktu vyhrožoval pomstou, přičemž zveřejnil na internetových stránkách, že každou noc sní o zapalování budovy Masarykovy univerzity a vraždách pedagogů. Sieckowski také napsal, že se nediví masakrům na školách nebo Breivikovi. "Pokud dojde ke krveprolití, mějte na paměti - nedali jste mi na výběr," upozornil deník Právo na Polákovy výhrůžky.

Související

Více souvisejících

krimi Brno

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy