Zpěvák Michal Hrůza byl propuštěn z nemocnice, vyhráno ale ještě nemá

Praha - Zpěvák a skladatel Michal Hrůza, kterého v ostravské Stodolní ulici brutálně zbila dvojice mladíků, byl propuštěn z nemocnice domů. Jak je na tom?

Zpěváka lékaři propustili z rehabilitačního zařízení nemocnice v pražském Motole do domácího léčení. Informovala o tom zpěvákova manažerka Martina Tůmová. Hrůza byl v půlce července těžce zraněn dvěma muži v Ostravě. Rodina zakladatele pardubické hudební skupiny Ready Kirken si zhluboka oddechla. Po týdnech strachu a měsíci a půl dlouhém čekání se hudebník Michal Hrůza (43) dostal domů."Máme velkou radost, že se Michalův zdravotní stav zlepšil natolik, že mohl být propuštěn po měsíci a půl do domácího léčení se speciálním terapeutickým programem. Nadále však čeká Michala ještě dlouhá cesta k úplnému uzdravení," vydala manažerka současné jeho "Kapely hrůzy" oficiální prohlášení.

Hrůza vystupoval 16. července na ostravském Festivalu v ulicích. V noci se na ulici dostal do konfliktu se dvěma mladíky. Podle dostupných informací se rvali mezi sebou a Hrůza je chtěl uklidnit. Když se rozhodl zavolat policii, oba zaútočili na něj. Policie po několika dnech mladíky obvinila z ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Stav zpěváka se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna nemocnici opustil a pokračoval v léčení v rehabilitačním zařízení. Tůmová dnes poděkovala Městské nemocnici Ostrava a pražské nemocnici v Motole, kde se Hrůza léčil, i fanouškům zpěváka za podporu.

Oba obviněni ve věku 18 a 19 let skončili ve vazbě, z níž byli později propuštěni. Za těžké ublížení na zdraví jim hrozí až deset let vězení.

Související

Michal Hrůza

Útočník v Praze bezdůvodně napadal kolemjdoucí. Zpacifikoval ho zpěvák Michal Hrůza

Policisté hledají další možné oběti muže, který v pondělí večer v pražských Dejvicích bezdůvodně udeřil pěstí nejméně sedm lidí. Podezřelý je nyní v psychiatrické léčebně a po propuštění budou kriminalisté zjišťovat motiv jeho jednání. Případ zatím prošetřují pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví, uvedl dnes na webu pražské policie její mluvčí Jan Daněk.
Michal Hrůza

Teď a tady, Most přes nikdy, světlo do tmy... Michal Hrůza má nové album

Strach těchto dnů přirovnává známý zpěvák a textař Michal Hrůza ke tmě, do které by rád vnesl svým albem světlo. Na hudební scéně figuruje přes dvacet let, na svém muzikantském účtu má nespočet hitů, a to jak vlastních, tak i těch, které napsal pro kolegy z branže. V albu Světlo do tmy se drží vztahů a obrací se k lásce. Ta pro něj znamená světlo, jež se snaží vnést do dnů pohlcených depresí a smutkem.

Více souvisejících

Michal Hrůza (zpěvák)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Takhle vypadá skutečná digitalizace: Estonci mohou volit v eurovolbách i přes mobil

Občané Estonska budou moci hlasovat ve volbách i prostřednictvím mobilního telefonu. Příslušný návrh zákona předložený vládou v úterý schválil parlament tohoto pobaltského státu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy