Je to nebývale ostrá a nechutná kampaň, zastal se Paroubek Růžičky

Praha – Nespokojený podnikatel Miroslav Palaščák vytáhl z archivu nahrávku, na které údajně předává trenérovi Vladimíru Růžičkovi úplatek, aby se jeho syn dostal šanci hrát za Slávii. Je to nechutná kauza, zastal se bývalého hokejisty Jiří Paroubek.

Vladimír Růžička uvedl, že půl milionu, které mu předal podnikatel, byl sponzorský dar, který získala Slavia. Podnikatel Palaščák tvrdí, že Růžička v roce 2012 a 2013 přijal dva úplatky. za které mu Růžička měl zajistit, že jeho třiadvacetiletý syn dostane šanci a udělá kariéru. To se ale nestalo a 6. listopadu 2014 si Palaščák domluvil s trenérem schůzku. Na ní Růžičkovi vytkl, že za své peníze nic nedostal. Trenér mu peníze vrátil.

Podnikatel si poslední schůzku nahrál na videokameru a nahrávku zveřejnil teď na internetu. „Očekávám, že když někomu dám pět set tisíc, tak očekávám, tak za to dostane šanci, a on tu šanci nedostal," stěžuje si na ní otec mladého hokejisty. „Dal jste to za to, že trénoval tady," brání se Růžička.

„Nejsme si vědomi, že bychom v daném období obdrželi takovýto sponzorský dar, který by souvisel s tím, co je ve videu popisováno. V každém případě se budu snažit zjistit, o koho se mohlo jednat, protože indicií je tam tolik, že společně s některými lidmi v klubu budeme schopni zanalyzovat, o koho se mohlo jednat. Pakliže se nám to podaří, tak podle toho zaujmeme další postoj, protože nenechám takto poškozovat jméno Slavie. V každém případě nyní mohu potvrdit, že se jednalo o osobní aktivity pana Růžičky a nikoliv o klubové a ze vzniklé situace jsem velmi zaskočen," komentuje situaci majitel Slavie Vladimír Pitter.

Bývalý český premiér považuje celou kauzu za zbytečnou. „Mediální kampaň proti Růžičkovi je nebývale ostrá a nechutná. Pokud Růžička a Moučka předloží veřejnosti důkaz, že půjčené peníze Palaščákovi zaslali zpět, je pro mě osobně celá kauza uzavřená. Smutnou kapitolou v celém příběhu je pro mě stanovisko současného majitele hokejové Slavie," komentoval celou věc Jiří Paroubek.

Jako fanoušek Slavie si totiž bývalého trenéra velmi váží. „Jsem fanouškem tohoto klubu několik desítek let a na rozdíl od něho si dobře pamatuji, že to byl právě Vladimír Růžička, kdo Slavii vytáhl z druholigové nicoty a přivedl ji k zisku dvou mistrovských titulů. Není Růžičkovou chybou, že již první sezonu po jeho odchodu se celé jeho dílo zhroutilo a klub skončil v baráži, kde bojuje o svou další extraligovou existenci," dodal Paroubek.

Související

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Hokejový trenér Vladimír Růžička má nové angažmá. Bude za Rajchlovo PRO kandidovat do europarlamentu

Po posledním nevydařeném a velice krátkém angažmá ve Slovanu Bratislava se o hokejovém trenérovi Vladimíru Růžičkovi může říct, že si našel nové angažmá. Tentokrát ho ale neangažoval žádný hokejový klub, ale politická strana. V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu bude totiž kandidovat v barvách strany Právo Respekt Odbornost (PRO) vedenou Jindřichem Rajchlem.
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba

Vladimír Růžička se domluvil na prvním zahraničním angažmá. Bude trénovat na Slovensku

Bývalého reprezentačního trenéra Vladimír Růžička čeká nová výzva v podobě prvního zahraničního angažmá. Mluvilo se totiž o jeho odchodu do Slovanu Bratislava a tyto spekulace zesílily poté, co jej druholigový klub Ústí nad Labem nahradil Jiřím Mertou, jak oznámilo ve čtvrtek vedení Severočechů. Růžička tak měl díky tomu umetenou cestu do Bratislavy, což se nakonec potvrdilo.

Více souvisejících

Vladimír Růžička Jiří Paroubek HC Slavia Praha

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy