Česká televize schytala další kritiku. Opět se týká Ukrajiny

Praha - Na hlavu České televize se snáší další kritika kvůli krize na Ukrajině. Tentokrát z pera publicisty Tomáše Haase, který se vrací k útoku v Oděse.

Haas se vrací k útoku na hořící Dům odborů. Na svém facebooku poznamenává, že "Česká televize se opět vyznamenala," neboť ti "upálení byly "rusku naklonění"." Podle publicisty mohli být na Ukrajině lidé, kteří legitimně nesouhlasili s na Majdanu nastaveným kurzem, s politikou vzkříšení neonacismu, to ale prý Česká televize nepřipustí.

"Sto procent Ukrajinců podle televize musí bezvýhradně souhlasit, nebo jsou "nakloněni nepříteli", velezrádci a agenti. Skoro jako u nás. Ale je to vážnější.?ů varuje Haas. Na YouTube jsou desítky záznamů z výroby Molotovových koktejlů a jejich vrhání do oken budovy. "Pro českou televizi je ale příčina požáru neznámá," rýpnul si publicista a dodal, že dokonce i na videu, které doprovází vstup o Ukrajině, je vidět osoba přinášející nádobu s hořlavinou.

"A s tou hořlavinou je to vůbec zajímavé - pokud šlo o nějaký spontánní střet demonstrantů (nebo fotbalových fanoušků), nosí si demonstranti běžně k jejich výstupům zásoby hořlavin (nemluvě o střelných zbraních?) Jsou ty zprávy o vraždách neprůkazné? Ty záznamy lidí dobíjejícících ty, kterým se podařilo uniknout z budovy jsou podle české televize neprůkazné? Myslí si redaktoři české televize, že po tom, co záběr skončil, se ti lidé zvedli a odešli?" ptá se.

"A pak česká televize s uspokojením konstatuje, že tentokrát bude v Oděse pořádek. Vždyť na každém metru, jak praví jeden policista v reportáži, bude jeden policajt stát. Aby byl pořádek. Jediné co té zprávě scházelo bylo odsouzení protestů a odsouzení imperialistů. kteří za tím vším stojí - a volání po potrestání viníků - nepřátelských agentů. Psům psí smrt, že vážená Česká televize!" uzavřel Haas.

Související

Více souvisejících

Tomáš Haas Česká televize Ukrajinská krize

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy